Čez dober teden bosta znana tudi finalista letošnjega pokalnega tekmovanja. V ognju so še štirje klubi, Zavrč in Maribor se bosta v Halozah pomerila jutri, že danes pozno popoldne ali pa zgodaj zvečer pa bosta prvo polfinalno tekmo odigrala Celje in Domžale. Slednje se želijo prebiti še v tretji pokalni finale v zgodovini kluba.


“V Celju moramo nastopiti z razmišljanjem, da nam gol ali dva v gosteh prinašata ogromno prednost. S takšno mentaliteto moramo oditi v Celje. Tekma je za nas izrednega pomena, kar pa velja tudi za prvenstvo. Postati moramo tekmovalni. Trenutno smo igrivi, potrebno pa bo postati bolj tekmovalen,” je že po sobotni tekmi v Ljudskem vrtu opozoril domžalski strateg Luka Elsner, ki tudi v Celju ne bo računal na četverico poškodovanih nogometašev – Slobodana Vuka, Adnana Golubovića, Samirja Masimova in Alvara Brachija.

Pripravo na današnji obračun je otežila tudi celjska menjava stratega, saj so grofje pod vodstvom trenerja Roberta Pevnika doslej odigrali zgolj eno srečanje, v nedeljo so v dvoboju dna lestvice remizirali z novomeško Krko. “Vsak trener v ekipo prinese nov val energije, motivacije in nove ambicije. S tega vidika je Celje v primerjavi s prejšnjimi tekmami v prednosti. En element priprave je taktična analiza nasprotnika, ki je tokrat nekoliko otežena, a veliko bistvenejši je tisti element, ki bo odpravil naše napake. Imamo veliko srečo, da je stanje na prvenstveni lestvici pozitivno, boljše kot pred začetkom spomladanskega dela prvenstva, tako da razlogov za večji alarm ni. V to tekmo moramo iti z veliko željo, da si priborimo možnost boja za lovoriko,” je za klubsko spletno stran poudaril Elsner.

“V vsakem klubu so igralci po menjavi izredno motivirani, vsi se bodo želeli dokazati novemu trenerju, zato bo še težje za nas. Vseeno pa moramo razmišljati o sebi, svoji igri in kakovosti,” pa dodaja izkušeni Juninho, ki si tako kot Kenan Horić želi vsaj minimalne zmage brez prejetega zadetka. “Na prvi pokalni tekmi, še posebej v gosteh, ne smemo ponavljati napak z zadnjih tekem. Ne smemo prejeti zadetka! To je na tej tekmi izjemno pomembno. Najbolj vesel bi bil zmage z 1:0, vendar vem, da ne bo lahko. Naša prva misel mora biti, da ne prejmemo zadetka. Povratno tekmo igramo doma in če na prvi tekmi ne prejmemo zadetka, nam bo prihodnji teden precej lažje,” poudarja eden od poveljnikov zadnje domžalske vrste.

Čeprav se Domžalčani ne morejo pohvaliti z organizirano ultras navijaško skupino, pa bo imela četa trenerja Luke Elsnerja na tribunah Arene Petrol vseeno bogato številčno podporo. Z brezplačnim prevozom bo v Celje odpotovalo kar 150 privržencev rumene družine, med njimi bodo tudi plesalke skupine DOMine, klub pa je pokril tudi stroške vstopa na tribune.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…