Domžalčani se bodo ob Mariborčanih na nadaljevanje sezone pripravljali v turški Antalyji. Medtem ko se bodo vijolice v zdaj že stalno zimsko bazo odpravile v soboto, so nogometaši tretjeuvrščenega prvoligaša na pot v Turčijo krenili že včeraj, še druga zaporedna selitev v letovišče ob sredozemski obali pa ni bila nič kaj prijetna.


Let proti Carigradu, ki je imel štiridesetminutno zamudo, je potekal brez posebnosti, precej več težav pa je bilo med letom iz Carigrada v Antalyjo, saj je letalo v zraku pošteno premetavalo. “V tistih desetih minutah sem izgubil nekaj kilogramov, pet let življenja in verjetno dva odstotka maščobe. (smeh) Deset minut je bilo kar črnih, kar je priznala večina fantov, ki se je prav tako prvič srečala s takšno turbulenco. Bilo je kar naporno. Upam, da ne bo težav s spanjem. Če bodo, potem res ne vem, kako se bom vrnil domov. Z avtobusom ali vlakom, kajti z letalom zagotovo ne,” je nemir v zraku nad Turčijo opisal Darko Zec. Novi kapetan domžalskega moštva ni bil naključni sogovornik Grege Krmavnarja, ki pri domžalske klubu skrbi za področje odnos z javnostjo, Zec namreč ni ravno ljubitelj letenja.

Zec in soigralci bodo prvi trening na turških tleh opravili že jutri zjutraj, na delu pa bodo tudi v popoldanskih urah. Prva pripravljalna preizkušnja varovance trenerja Luke Elsnerja čaka v petek, ko bo nasproti stal gruzijski Chikhura Sachkere. Elsnerju se bo v Turčiji dokazovalo kar 28 nogometašev: Álvaro Brachi, Amedej Vetrih, Darko Zec, Kenan Horić, Juninho, Filip Janković, Slobodan Vuk, Matic Črnic, Adnan Golubović, Žan Žužek, Dominik Ivkić, Jan Repas, Senad Jarović, Aladin Šišić, Ernest Grvala, Ajdin Mulalić, Lucas Mario Horvat, Dejan Trajkovski, Miha Blažič, Gaber Dobrovoljc, Jure Balkovec, Gaber Petric, Žan Majer, Marko Alvir, Zeni Husmani, Antonio Mance, Kristjan Sredojević in tudi Axel Maraval, ki se je rumeni zasedbi pridružil kot zadnji.

“Prvi dan v Turčiji smo zelo slabo trenirali. Prepričan sem, da smo se iz tega nekaj naučili in da bo letos povsem drugače. Odhod v Turčijo sprejemamo kot nekaj povsem običajnega. Klub se je znova potrudil, da imamo odlične pogoje za delo, zato razmišljamo le o tem, da kakovostno opravimo svoje delo,” je pred prvim dnevom priprav dejal Žan Majer in spomnil na začetek lanskih priprav, ko je Elsner svoje varovance po dveh treningih pošteno oštel.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…