Jutri, ko Maribor gostuje v ljubljanskih Stožicah, lahko tudi v teoretičnem smislu že dobimo novega državnega prvaka, že nocoj pa bosta 31. krog prvenstva odprla ekipi Domžal in Rudarja. Rumeni bodo odigrali še zadnjo tekmo na svojo zelenici v letošnji sezoni, saj bodo ob Kamniški Bistrici že čez nekaj dni pričeli z obnovo igrišča.


Domžalčani bodo v končnici letošnjega prvenstva še zadnji domači tekmi gostili na Ptuju, še pred selitvijo v najstarejše slovenske moštvo pa v taboru pokalnega finalista ne skrivajo, da se želijo od svoje zelenice posloviti z novo zmago. “Če bomo proti Rudarju igrali tako kot proti Mariboru, bodo točke ostale doma. Vsako tekmo želimo zmagati, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti. Tekma proti Mariboru je pokazala česa smo sposobni. Takšne predstave moramo ponavljati iz tedna v teden,” pred obračunom s knapi sporoča Žan Majer, vezistu pa pritrjuje tudi Matija Širok, ki je ponovil besede trenerja Simona Rožmana: “Želimo biti zanimivi za gledalce in tuje klube. To nam do neke mere zelo dobro uspeva. Če nas rezultat ne nagradi, očitno obstaja neka višja sila, ki nas trenutno ne mara.”

Svoje načrte imajo tudi v gostujočem taboru. “V Domžale gremo s ciljem osvojiti vse tri točke, saj se lahko zgolj s tem zadržimo v ligi, kar je tudi naš cilj. Z dobro igro želimo predstaviti močan Rudar, na gostovanju v Domžalah bomo iskali pozitiven rezultat,” pred obračunom pravi Sven Dodlek, ki je v Kopru zaigral prvič po 14. krogu in tekmi z Olimpijo. Precej pomembnejši adut Velenjčanov je prvi vratar Matej Radan, ki si želi z Rudarjem čimprej zagotoviti prvoligaški obstanek: “Vemo, da so Domžale kakovostna ekipa z močnimi posamezniki. Upamo na točko ali tri, na najboljši scenarij in da se domov vrnemo srečnejši kot z gostovanja v Kopru. Kar se tiče zaključka sezone, upam, da jo bomo mirno pripeljali h koncu in obstali med prvoligaši.”

Velenjčani zmago v tekmah z Domžalami neuspešno lovijo v zadnjih šestih tekmah, rumeni pa so bili v uvodni pomladanski preizkušnji blizu tega, da vknjižijo še tretji skalp knapov v letošnji sezoni, a je v izdihljajih dvoboja za delitev točk poskrbel Dominik Glavina. Prvega strelca prvenstva nocoj ne bo v kadru trenerja Vanje Radinovića, posledično bo večje breme na Johnu Maryju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…