Domžalčani so predstavili imena treh novincev, znova gre ta tuje nogometaše. Četo trenerja Stevana Mojsilovića so okrepili reprezentant Antigve in Barbude Josh Parker ter srbska nogometaša Miloš Mijić in Miroslav Čovilo, ki smo sicer lahko v minuli sezoni spremljali v dresu koprskega kluba. Omenjeni nogometaši so se tako pridružili trojici tujih nogometašev, ki so v Domžale prišli pred dnevi, Črnogorcu Drašku Božoviću in Hrvatoma Dragu Gabriću in Štipi Peričiću.


Miroslav Čovilo, ki je z Domžalčani podpisal dvoletno pogodbo, je v minuli sezoni sezoni za Koper odigral 24 srečanj in se trikrat tudi vpisal med strelce ter bil eden najboljših nogometašev koprske zasedbe ter tudi prvenstva, s čimer je prepričal tudi športnega direktorja Domžal Mateja Oražma: “Prav ta konstantnost in pa njegove kvalitete ob prekinitvah sta lastnosti, ki so nas prepričale, da se z njim dogovorimo za sodelovanje.”

22-letni krilni napadalec Parker, ki je s klubom po je vso kariero član klubov iz Anglije, kjer je tudi rojen, v mladinskih selekcijah je bil član Queens Park Rangers, nazadnje pa je bil član četrtoligaša iz znanega univerzitetnega središča Oxforda. Tako kot Čovilo je tudi Parker s klubom sklenil dvoletno sodelovanje, po besedah Mateja Oražma pa je njegova glavna odlika predvsem eksplozivnost in hitrost.

Miloš Mijić je še drugi novinec v napadu, 23-letni Srb je nazadnje igral za OFK Beograd, pri katerem je v dveh sezonah v Superligi zbral 41 nastopov in se veselil tudi štirih zadetkov. Za razliko od obeh omenjenih novincev je Mijić podpisal enoletno pogodba. “Miloš je igralec izjemnega tehničnega znanja. Odigral je kar precej srečanj v močni srbski Superligi, obenem pa je še vedno mlad igralec,” je o tretjem novincu povedal Oražem, ki sicer pred ponedeljkovim žrebom prvega kroga kvalifikacij za Ligo Europa napoveduje še prihod branilca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …