Po Krčanih so s pripravami na pomladanski del sezone pričeli tudi v domžalskem taboru. Trener Luka Elsner je na prvem treningu pozdravil devetindvajseterico nogometašev, med katerimi je bilo tudi nekaj takih, ki nosijo še dres mladinske selekcije. Zato pa so Domžalčani uvodni trening opravili brez prisotnosti kapetana.


Kot smo že poročali, je Nejc Skubic tik pred prestopom v turški Konyaspor, tudi pri tretjeuvrščenem klubu državnega prvenstva pa so potrdili, da dosedanji kapetan ureja zadnje podrobnosti pred izpeljavo transferja. Zato pa se je med prvimi na zbor pred uvodnim treningom prispel Juninho, ki se zaveda, pomembnosti naslednjih sedmih tednov. “Pred nami je najpomembnejše obdobje v letu, saj delamo fizično osnovo za celotno koledarsko leto. Osebno sem komaj čakal začetek priprav. Na voljo je bilo dovolj odmora, tako da smo glavo popolnoma odpočili od nogometa. V tem obdobju moramo delati s polno paro, da bomo na koncu dosegli zastavljene cilje. Želimo prikazati še višjo raven igre kot jeseni. Glede na trenerski in igralski kader moramo gledati le proti vrhu lestvice,” je izkušeni Brazilec, ki je zimski premor z družino preživel kar v Sloveniji, dejal za klubsko spletno stran.

"Želimo se boriti najmanj za drugo mesto in za naslov pokalnega prvaka," pravi Žan Majer. (Foto: Rok Zore)
“Želimo se boriti za najmanj drugo mesto in naslov pokalnega prvaka,” pravi Majer. (Foto: Rok Zore)

Po uvodnem treningu domžalsko četo popoldne čaka še testiranje fizične pripravljenosti, ki se bo nadaljevalo tudi jutri. Žan Majer se preverjanja ne boji, ob tem pa poudarja, da je prav dobra pripravljenost izjemno pomembna v boju za eno od lovorik, ki bosta podeljeni v zaključku sezone: “Popoldanskega testiranja se ne bojim, saj gre le za pokazatelj, kako dobro pripravljeni smo prišli na priprave. Prepričan sem, da smo med dopustom vsi trdo delali in da smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da je pred nami eno najtežjih obdobij v nogometnem poslu. Dobro se moramo pripraviti na spomladanski del sezone. Edina pot je garanje na treningih, ki bo na koncu poplačano z rezultatom. V drugem delu sezone se želimo boriti za najmanj drugo mesto in naslov pokalnega prvaka.”

Trenerski štab je dopoldne z izjemo Skubica lahko pozdravil vse moči. Kot je znano, se je od rumeno-modrega dresa poslovil Ndiaye, medtem ko so Nejc Vidmar, Dejan Milić, Adnan Golubović, Ajdin Mulalić, Darko Zec, Kenan Horić, Žan Kumer, Dejan Trajkovski, Miha Blažič, Gaber Dobrovoljc, Jure Balkovec, Dominik Ivkić, Amedej Vetrih, Rudi Požeg Vancaš, Juninho, Matic Črnic, Aladin Šišić, Lucas Mario Horvat, Žan Majer, Marko Alvir, Zeni Husmani, Jan Repas, Žan Žužek, Slobodan Vuk, Matej Podlogar, Antonio Mance, Senad Jarović in Gaber Petric med seboj pozdravili za zdaj edinega zimskega novinca – Filipa Jankovića.

Domžalčani bodo prvo tekmo odigrali v torek, 19. januarja, ko bodo nasproti stale Radomlje, znan pa je tudi nasprotnik v sedmi tekmi. Varovanci trenerja Elsnerja se bodo 19. februarja pomerili s slovaško podprvakinjo Žilino.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…