Po Mariboru in Olimpiji, ki sta ju v zimskem prestopnem roku zapustila Petar Stojanović in Andraž Šporar, so pomemben člen začetne enajsterice izgubili tudi Domžalčani. Pri tretjeuvrščenem klubu državnega prvenstva so pred nekaj minutami potrdili, da se je Nejc Skubic za sodelovanje dogovoril s turškim Konyasporom.


Zdaj že bivši domžalski kapetan je s trenutno sedmouvrščenim klubom turške Süper Lig sklenil enoinpolletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Višina odškodnine ni znana, so pa pri Nogomanii pred dnevi zapisali, da je imel bočni branilec v pogodbi zapisano odkupno klavzulo. “Vprašanje časa je bilo, kdaj bo dobil bogato ponudbo iz tujine. Če si je kdo zaslužil prestop, je bil, ob še dveh ali treh igralcih v našem moštvu, to prav Skubic. Tudi nekateri drugi naši igralci so blizu temu koraku. S težkim srcem gledamo, kako igralci, ki so bili dolgo časa v klubu in smo poskrbeli za njihov razvoj, zapustijo našo zgodbo,” je prestop Skubica za klubsko spletno stran pokomentiral domžalski trener Luka Elsner, ki je priznal, da so se v klubu že nekaj časa pripravljali na odhod članskega reprezentanta: “Ko odide nosilec ekipe, je strokovno vodstvo pred najtežjim projektom, saj ga mora nadomestiti. Na to smo se pripravili že pred časom, saj smo vedeli, da je velika verjetnost za njegov prestop. Imamo določene načrte in upam, da jih bomo uspeli izpeljati. Zagotovo ne bomo uspeli najti enakovredne zamenjave, vsaj ne v kratkem roku. Nogometni klub Domžale se v veliki meri preživlja s prodajo svojih najboljših igralcev in ob nekaterih prestopih najboljših v preteklosti smo se znali dobro odzvati in prepričan sem, da se bomo tudi tokrat.”

Skubic, ki je za Domžale v štirih letih odigral 119 ligaških tekem – jeseni ni izpustil niti minute, se bo v tujini preizkusil še drugič, saj je bil pred vrnitvijo v Slovenijo član romunskega Otelula, v dresu katerega je zaigral tudi v ligi prvakov. Elsner je v nadaljevanju še dejal, da je Skubic, ki je v letu 2015 zbral kar petnajst asistenc, prerasel slovensko prvenstvo: “Kot sem povedal že pred dvema mesecema, je za razvoj igralca pomembno, da naredi korak naprej. Skubic je prerasel naše okolje in tudi slovensko ligo, zato je popolnoma normalno, da je prišlo do prestopa. Veseli smo, da mu je to uspel pri teh letih. Poznavajoč njegov karakter vem, da to še ni njegova končna stopnička.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…