Reprezentančni premor so za skok k severnim sosedom izkoristili tudi Domžalčani, ki so v tem tednu odigrali že drugo pripravljalno srečanje. Trener Luka Elsner je v boj z graškim Sturmom poslal najboljšo zasedbo, ki jo je imel na razpolago, saj je ob reprezentančni četverici, Nejcu Vidmarju, Rudiju Požeg Vancašu, Alenu Ožboltu in Jorrinu Johnu, pogrešal še Zenija Husmanija, Dejana Milića, Aladina Šišića, Veljka Simića in Žana Majerja.


Obračun je pripadel članu avstrijske Bundeslige, ki je slavil z zadetkom 18-letnega Donisa Avdijaja. Posojeni nogometaš nemškega Schalkeja je zadel v 68. minuti, ko Domžalčani po prostem strelu žoge niso uspeli izbiti izpred svojega kazenskega prostora. Schick je po predložku z desne strani igrišča žogo zavrnil do Avdijaja, ki je z 11 metrov sprožil v levi kot domžalskih vrat. Trilles je bil brez moči. Štajerci so bili sicer nekoliko podjetnejši in so si priigrali več priložnosti, v uvodu nadaljevanja pa je po prostem strelu Offenbacherja Trillesa rešil prečnik. Domžalčani so sicer poizkušali preko Zeca, v drugem polčasu pa sta sprožila še Skubic in dvakrat Juninho. Rumeno-modri so srečanje zaključili z igralcem manj, saj je moral Darko Zec v 87. minuti zaradi drugega rumenega kartona predčasno zapustiti zelenico v vadbenem središču Messendorf.

STURM GRAZ 1:0 DOMŽALE
Avdijaj (68′)
Domžale: Trilles, Skubic, Korun, Horić, Trajkovski, Horvat, Zec, Kous, Morel, Črnic, Eterović. Igrali so še: Vuk, Juninho, Dobrovoljc, Jelar, Podlogar, Mvita. Trener: Luka Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…