Domžalsko moštvo je v tretji pripravljalni tekmi doživelo prvi poraz. Po zmagah nad Radomljami in celovško Austrio so se Domžalčani prav v prestolnici avstrijske Koroške pomerili z Wolfsbergerjem, ki v Bundesligi zaseda dno ligaške razpredelnice. Moštvo Tadeja Trdine, ki ga zaradi okrevanja po poškodbi kolena, ni bilo v domačem kadru, je slavilo zmago z izidom 2:0.


Korošci so oba zadetka dosegli v drugem polčasu, ki ga je četa trenerja Luke Elsnerja v celoti odigrala z igralcem manj. Tri minute pred koncem prvega polčasa si je Žan Majer po ugovarjanju prislužil še drugi rumeni karton in moral predčasno zapustiti zelenico stadiona Wörthersee, ki je pred leti gostil tudi evropsko prvenstvo. Avstrijci so domžalsko mrežo načeli v 72. minuti, ko Golubović ni najbolje posredoval po predložku Schmerböcka, a se je nato izkazal po strelu Putscheja, odbito žogo pa je v gol pospravil Seidl. Končni rezultat je bil postavljen v sodniškem dodatku, ko se je po strelu Bignöla znova izkazal Golubović, v nadaljevanju akcije pa je Dragon storil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril De Oliveira. Domžalčani si v Celovcu niso pripravili izrazitejših priložnosti, omeniti velja zgolj dva strela Matica Črnica, ki pa je v prvem polčasu obakrat meril v domačega vratarja Christiana Dobnika.

Prvič se je v domžalskem dresu predstavil španski bočni branilec Alvaro Brachi, ki pa je zaradi poškodbe srečanje zaključil že po pol ure. Elsner, ki zaradi poškodb znova ni mogel računati na Dejana Milića, Juninha, Zenija Husmanija, Slobodana Vuka, Mihe Blažiča, Filipa Jankovića, Gabra Dobrovoljca in Marka Alvirja, je sicer na delu spremljal tudi šesterico na preizkušnji. Clement Dragon ter brata Adi in Eman Marković sta se domžalskemu vodstvu dokazovala že pred dnevi, tokrat so se Elsnerju predstavili še trije. Branilca Mario Tadejević in Stefan Deak ter vratar Axel Maraval, ki se lahko pohvali tudi s sedemnajstimi nastopi v drugi francoski ligi.

WOLFSBERGER AC 2:0 DOMŽALE
Seidl (72′), De Oliveira (91′ pen)
Izključen: Majer (42′ – Domžale)
Domžale: Maraval, Brachi, Vetrih, Zec, Horić, Črnic, Tadejević, Šišić, Trajkovski, Majer, Mance. Igrali so še: Grvala, Golubović, Dragon, Horvat, Balkovec, Petric, Deak, Repas, E. Marković, Kumer, A. Marković. Trener: Luka Elsner.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…