Tik pred in po koncu letošnje sezone lahko pričakujemo serijo podaljšanj pogodb. Popoldne smo že poročali, da so pri mariborskem prvoligašu novo pogodbo ponudili Aleksandru Rajčeviću, ki okreva po poškodbi, Domžalčani pa so se za podaljšanje sodelovanja dogovorili z Gabrom Dobrovoljcem.


Otrok kluba, ki je v rumenem dresu storil prve nogometne korake, je z domžalskim klubom sklenil novo, štiriletno pogodbo, ki velja vse do konca sezone 2019/20. Gre torej za dolgoročno zaupanje, ki pa ne čudi, saj se je 23-letni branilec, po tem ko je v lanski sezoni zbral vsega pet nastopov, letos prelevil v enega od vodij domžalske obrambe. Še več, 2.689 minutami je letos najbolj standarden nogometaš v zasedbi trenerja Luke Elsnerja. “V klubu so zelo zadovoljni z mojim razvojem. Predvsem nad dejstvom, da sem domači igralec in da sem se v prvo moštvo prebil potem, ko sem bil član vseh mlajših selekcij. Letos mi je dokončno uspelo zasesti standardno mesto v udarni enajsterici skozi celotno sezono. Tudi sam sem zadovoljen v Domžalah, ki so odlična odskočna deska za naprej. Svojo igro želim dvigniti še na višjo raven. Imam visoke ambicije in upam, da s svojimi igrami prepričam tudi kakšen klub iz tujine. Ta je tako ali tako glavni cilj vseh nogometašev v Sloveniji,” je po podpisu novega dogovora priznal Dobrovoljc.

Osrednji branilec se je v minulih letih v članski ekipi Domžal dokazoval tudi na položaju bočnega igralca, letos pa se je uveljavil v osrčju obrambne vrste. Domžalska številka 27 priznava, da čakanje na pravo priložnost ni bilo lahko, a je iz tega izšel še močnejši: “Za uveljavitev v članski ekipi sem potreboval štiri leta. V tem času je bilo veliko težkih obdobij, ki pa so po drugi strani tudi pozitivna, saj zelo okrepijo karakter. Iz tega prideš še močnejši. V letošnji sezoni sem se večkrat zamislil in se spomnil, da lani nisem skorajda nič igral. Neprestano igranje ni samoumevno, zato moram priložnost še bolje izkoristiti. Zelo pomembna je podpora s strani staršev, prijateljev in punce. Ko mi ni šlo, so me podpirali in mi dajali dodatno moč za vztrajanje.”

Dobrovoljc sicer ni edini, ki si je segel v roko z vodstvom kluba, profesionalno pogodbo je namreč podpisal tudi Oskar Cvjetičanin. Sicer sin nekdanje premierke Alenke Bratušek se je pred tedni vrnil v domžalsko zasedbo, po tem ko se je dobro leto in pol dokazoval v mladinskem pogonu angleškega Southamptona. Osemnajstletnik je s klubom sklenil triletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…