V domžalskem taboru so v dosedanjem delu zimskega prestopnega roka predstavili zgolj enega novinca. Rumeni dres si je nadel Filip Janković, ki je bil v lanskem letu svetovni prvak z mlado reprezentanco Srbije. V minulem tednu sta četo trenerja Luke Elsnerja zapustila Nejc Skubic in Nejc Vidmar, ki jima je danes sledil še Rudi Požeg Vancaš, novopečeni član Celja, so se pa zato Domžalčani za podaljšanje sodelovanje dogovorili z Lucasom Mariom Horvatom.


“Zelo sem zadovoljen, da sem podaljšal pogodbo z Domžalami. Sem v klubu, ki mi je zelo pri srcu in tukaj se zelo dobro počutim. Nisem imel razloga, da ne bi nadaljeval kariere tukaj, hkrati pa sem zelo vesel, da sta mi tudi klub in strokovno vodstvo izkazala zaupanje in mi ponudila novo pogodbo,” je po podpisu dogovora, ki ga bo v domžalskem Športnem parku zadržal do sredine leta 2018, dejal Argentinec s slovenskimi koreninami. Tridesetletni vezist je po povratku v Domžale, vrnil se je v lanskem januarskem prestopnem roku, odigral 21 tekem, od tega trinajst v jesenskem delu letošnje sezone, ko je dosegel tudi dva zadetka.

Horvata je po odhodu Skubica in Vidmarja doletelo tudi napredovanje na ‘seznamu’ kapetanov, kar izkušenemu nogometašu daje še dodaten motiv. “Po odhodu obeh Nejcev sem postal tretji kapetan ekipe in zelo sem vesel, da mi je strokovno vodstvo izkazalo takšno zaupanje. Moram reči, da leta hitro minevajo. Kot bi mignil sem med starejšimi člani ekipe, zato mlajše opozarjam naj ne zabijajo časa, ampak naj popolnoma vse podredijo svoji karieri. Ta zelo kratka, čeprav se morda na prvi pogled ne zdi tako. Sicer pa naziv kapetana še nič ne pomeni, saj le dobro in trdo delo na treningih in tekmah prinaša minute na igrišču. Te so najpomembnejše, saj lahko le tako pomagaš klubu do dobrih rezultatov. Moja odgovornost je, da sem tako po količini dela kot tudi z obnašanjem zgled mlajšemu delu ekipe,” je za klubsko spletno stran dejal Horvat, ki je v dresu Drave, Interblocka in Domžal odigral že 184 prvoligaških tekem.

Tudi Horvat se želi spomladi z ekipo uvrstiti na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, ob najmanj tretjem mestu na ligaški razpredelnici pa želi Argentinec s soigralci osvojiti tudi pokalno lovoriko. A o tej bodo Domžalčani razmišljali šele aprila, ko bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, je poudaril tretji najizkušenejši mož v Elsnerjevi zasedbi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…