Domžalčani so po Eriku Janži in Joshui Parkerju ostali še brez enega pomembnega člena jesenske zasedbe, ki je klub popeljala do prezimitve na vrhu ligaške razpredelnice. Iz vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije so malce pred polnočjo sporočili, da bo Nemanja Maksimović nogometno pot nadaljeval v vrstah kazahstanskega prvaka Astane.


“Z Astano smo bili v stiku že nekaj tednov. Po našem prihodu v Antalyjo smo opravili dodatne sestanke, kjer smo uspeli najti skupni jezik, saj so bile naše zahteve visoke. Nemanja je veliko pomenil naši ekipi, česar se dobro zavedamo, zato smo morali dobiti precejšnje nadomestilo za njegov odhod. To nam je naposled tudi uspelo,” je prestop 20-letnega vezista pokomentiral športni direktor Matej Oražem, ki je z ekipo ravno tako pripotoval v Turčijo. Visokoleteči Kazahstanci, ki so se poleti prebili do zadnje stopničke pred skupinskim delom Evropske lige, so za Maksimovića odšteli zajetno odškodnino, iz domžalskega kluba pa so sporočili, da prestop spada med pet največjih v zgodovini kluba. Produkt Crvene Zvezde, za katerega so Domžalčani pred tedni odšteli zgolj nekaj nadomestila za vzgojo nogometašev je za Brankom Ilićem, Daliborjem Stevanovićem, Janom Mlakarjem in Harisom Vučkićem peti najdražji nogometaš kluba, po naših informacijah se odškodnina giblje okoli pol milijona evrov.

Domžalčani so z mladim Srbom zaslužili lep kupček denarja. (Foto: Lado Vavpetič)
Domžalčani so s prodajo mladega Srba zaslužili lep kupček denarja. (Foto: Lado Vavpetič)

“Zadovoljen sem s selitvijo v kazahstansko Astano. Gre za dober klub, ki je prvak svoje države in ima visoke ambicije. Veliko stavijo na mlade nogometaše in navdušen sem nad projektom, ki so mi ga predstavili. Povsem se sklada z mojimi ambicijami in prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu,” je dejal novopečeni član pred šestimi leti ustanovljenega kluba, s katerim je sklenil dveletno pogodbo. Maksimović Domžale zapušča po dobrem letu in pol, ko je v rumeno-modrem dresu na 30 uradnih tekmah dosegel štiri zadetke, vse v letošnji sezoni, ko ga je trener Luka Elsner postavil nekoliko bližje proti golu. Vezist, ki je leta 2013 z mladinsko izbrano vrsto Srbije osvojil naslov evropskih prvakov, je priznal, da slovo ni lahko: “Ekipo zapuščam z grenkim priokusom. Opravil sem celotne priprave in tako fizično kot psihično sem bil že pripravljen na nadaljevanje sezone v Domžalah. Na žalost zapuščam to izjemno skupino fantov, ki ima veliko kvalitete in upam, da se bomo po koncu sezone vseeno skupaj poveselili lovorike.”

“Zadnje leto in pol je najbolj zaznamovalo mojo dosedanjo nogometno kariero. Domžale so mi prve ponudile možnost igranja v članski konkurenci. Za ponujeno priložnost se vsem ljudem v klubu in v strokovnem vodstvu zelo hvaležen. Z neprestanim igranjem v prvi ekipi sem izjemno napredoval, kar je pri tako mladih igralcih povsem normalno. Tu sem tudi osebnostno izjemno napredoval. Upam, da se bom uspešno razvijal tudi v novem klubu,” se je za ponujeno priložnost domžalskemu klubu zahvalil mladi Srb, ki se bo morda v Sloveniji vrnil novembra, takrat z mlado reprezentanco Srbije, ki bo tekmec Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…