[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=781]

V Domžalah sta se v večerni tekmi pomerila domači prvoligaš in velenjski Rudar, gledalci pa zadetkov niso videli. Domači trener Luka Elsner je imel kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov manjkali Parker, Živec, Skubic, Maksimović, Šišić, Pihler in Majer. Domžalčani so bili bližje, tudi po zaslugi rdečega kartona Knezovića že v 19. minuti, a na koncu sta mreži vendarle obmirovali.


Domžale so začele bolj podjetno, že v drugi minuti je pobegnil Jelar, iztržil kot, po katerem je potem po uigrani domžalski akciji vratar Rozman brez težav posredoval. Še ena lepa priložnost se je Domžalčanom ponudila v 8. minuti, ko je Kous poslal predložek v kazenski prostor, Rozman je žogo odbil na glavo Požeg Vancaša, le ta pa je le za las zgrešil cilj. Velenjčani so na svojo prvo priložnost čakali do 11. minute. Eterović je izvajal kot, domžalska obramba ni najbolje posredovala in do strela iz kakšnih 20-ih metrov je prišel Stjepanović, a je tudi njegov strel zletel mimo gola. V 13. minuti pa manjša kontroverznost pred vrati Rudarja. Gostje so imeli prosti strel, ga slabo izvedli in Domžalčani so krenili v hiter protinapad. Vratar Rozman je stekel iz gola v nameri, da žogo prestreže pred Kousom, ki pa je do nje prišel prvi, toda velenjski vratar ga je vendarle zaustavil. Domači nogometaši in gledalci so zahtevali igro z roko izven kazenskega prostora Rozmana, kar bi verjetno pomenilo predčasno pot pod prho, toda sodnik Jug je pustil, da se igra nadaljuje. Zato pa je Jug po karton rdeče barve segel v 19.minuti, in to povsem upravičeno. Nov hiter protinapad Domžal, Aneff je zaposlil Požeg Vancaša, ki je pobegnil velenjski obrambi in krenil sam proti Rozmanu. Iz ozadja je pritekel Knezović, mladega Belokranjca podrl in si s tem prislužil rdeči karton. V prvem polčasu je bil Požeg Vancaš eden bolj razigranih na igrišču, ponovno je poizkusil v 26. minuti, ko je s strelom iz roba kazenskega prostora zadel zunanji del mreže. Domžalčani so pritiskali, toda v glavnem so prišli do zaključnih strelov z razdalje. Poizkusili so Aneff, Požeg Vancaš, Husmani, a neuspešno.

Med odmorom je domžalski trener Elsner v slačilnici pustil Aneffa, namesto njega je v igro poslal Slobodana Vuka. Prvi strel v drugem polčasu smo videli v 48. minuti, ko je iz ogromne razdalje meril Korun in bil tudi neuspešen. 3 minute kasneje pa kar tri lepe priložnost za Domžale. Najprej je po predložku Janže in spuščeni žogi Vuka poizkusil Husmani, njegov strel je s skrajnimi močmi Rozman odbil v kot. Iz kota je podal Kous, gostje so odbili na rob kazenskega prostora, kjer je iz prve meril Požeg Vancaš, gostje so žogi spet spremenili smer, končala je za malenkost ob vratnici in Domžale so imele na voljo še en kot. Tokrat je bil izvajalec Janža, spet je bilo vroče, a na koncu so gostje vendarle žogo izbili in se rešili močnega pritiska Domžal. Knapi so zapretili v 53. minuti, iz razdalje je meril Firer, toda Vidmar je bil zanesljiv. V 61. minuti spet kot za Domžale in spet velika nevarnost pred golom Rozmana. Janža je podal na drugo vratnico, kjer je Zec žogo vrnil v sredino do Slobodana Vuka, ki je poizkusil z volejem, toda gostje so strel spet rahlo blokirali in žoga je zletela za las čez prečko v nov kot. Spet je bil najvišji Zec, toda njegov strel je zletel čez gol. Gostje so zapretili zelo redko. Toda v 65. minuti so bili blizu vodilnega zadetka. Žoga je prišla do Eterovića, ki je meril z roba kazenskega prostora, toda njegov strel je zletel za las čez gol. Pet minut kasneje sta lep akcijo izpeljala Požeg Vancaš in Janža, po predložku slednjega je do zaključnega strela prišel Vuk, a meril mimo vratnice. V 76. minuti je bil spet na delu razigrani Požeg Vancaš. Pošteno je premešal obrambo Rudarja, žogo poslal do Slobodana Vuka, ki je streljal v okvir gola, toda gostje so spet njegov strel uspešno blokirali. Domžale so si zadnjo priložnost priigrale v 87. minuti. Na robu kazenskega prostora je z roko igral Jahić. K žogi je pristopil odlični izvajalec prostih strelov Erik Janža, ki je streljal močno, a Rozman se ni dal premagati.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…