V tem tednu bomo lahko ljubitelji slovenskega nogometa spremljali kar dva kroga, že jutri bodo nogometaši odigrali že dvakrat prestavljene tekme 25. kroga. Kar dvanajst nogometašev pa bo “prostih”, saj zaradi prepovedi igranja tokrat ne bodo smeli zaigrati.


Največ težav s sestavo ekipe bodo imeli v domžalskem taboru, saj trener Stevan Mojsilović, ki je bil na sobotni tekmi z Olimpijo tudi sam izključen, ne bo mogel računati na pet nogometašev. Ivan Knezović, Nejc Skubic in Žigo Kous so prejeli sedmi rumeni karton, Patrick Nack Balokog in Mato Šimunović pa četrtega. V goste v domžalski Športni park prihaja velenjski Rudar, za katerega zagotovo zaradi štirih rumenih kartonov ne bo zaigral kapetan Aleš Jeseničnik.

Edin Osmanović, trener Aluminija, bo na domačem igrišču pričakal zasedbo ljubljanske Olimpije, ki tokrat nima kaznovanih nogometašev. Zasedbo Aluminija čaka težko delo, da pa bo naloga še težja, bo moral Osmanović ekipo sestaviti brez Marka Drevenška, ki je prejel štiri rumene kartone, ter Emirja Hodžurde, ki je bil na tekmi s Koprom še drugič spomladi izključen.

Koprčani na domači tekmi z Muro 05 ne bodo mogli računati na usluge kapetana Ivice Guberca, ki bo prestajal drugo od treh tekem prepovedi igranja, v prekmurskem taboru tokrat kaznovanih ne bo, Rajko Rep je namreč odslužil tri tekme prepovedi igranja.

Miloš Rus in Darko Milanič, stratega Celja in Maribora, bosta na večerni tekmi, ki ju bodo njihovi varovanci odigrali pred kamerami nacionalne televizije, pogrešala pomembne člene začetne enajsterice. Benjamin Verbič je v Kranju prejel sedmi rumeni karton, Blaž Vrhovec pa je prejel že desetega, Agim Ibraimi pa ne bo smel zaigrati zaradi izključitve na tekmi z Gorico.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…