Težko bi izpostavili zgolj enega junaka, a če že moramo, gre veliko zaslug za novo slavje Velenjčanov sredi Stožic tudi na račun Dominika Glavine. S 13 zadetki prvi strelec prvenstva je v končnici prvega polčasa z mojstrskim zadetkom načel ljubljansko mrežo, z zadnjim zadetkom Rudarja pa pokopal vse upe gostiteljev.


V Čakovcu rojeni nogometaš po novem odmevnem skalpu knapov ni skrival zadovoljstva. Zmaga je dala Velenjčanom dodatne samozavesti, 24-letnik pa je odkrito priznal, da včerajšnja Olimpija proti razpoloženemu Rudarju ni imela možnosti: “Zmaga je zaslužena, fantom čestitam za fantastično igro in trenerjem za odlično postavljeno taktiko. Takšna Olimpija proti Rudarju ni imela možnosti! Še posebej, ker smo bili v napadu tako dobro razpoloženi, pretili smo z vseh strani. V začetku tekme smo malce čakali na nasprotnika, da se odpre in nam prepusti prostor, kar smo s pridom izkoristili in zasluženo zmagali.”

“Iskreno, Olimpija nas je v uvodnih petnajstih minutah stisnila. Vedeli smo, da bo tako, saj gre za dobro ekipo, ki se bori za naslov prvaka. V drugi polovici prvega polčasa smo začutili, da lahko presenetimo. Po prvem golu je bilo lažje, Olimpija se je morala odpreti in to smo izkoristili na najboljši način,” je dodal Glavina, ki se je strinjal, da je šlo na račun gostov tudi dejstvo, da Olimpija po korenitih spremembah še ni uigrana: “Mislim, da se je občutilo, da Olimpija še ni uigrana. Ima kakovostne posameznike in bo, ko se bodo novinci uigrali, zagotovo izgledali bolje. Naša ekipa je uigrana in lahko spomladi gremo zgolj navzgor. Cilj je četrto mesto, vendar imajo tudi Celje, Gorica in Koper dobre ekipe. Vsi posedujejo kakovost in do konca prvenstva nas čaka še zahtevna bitka.”

“Najprej sem šel na bližnjo, nato na drugo vratnico. Žoga je kar naenkrat končala v mreži. Nisem niti dobro videl, pogledati moram posnetek in šele nato bom lahko povedal malce več.” je z nasmeškom na obrazu dejal strelec dveh lepih zadetkov, tretjega pa mu je preprečil okvir domačega gola. Glavina, ki je zagotovo eno najbolj prijetnih odkritij letošnje sezone, je zdaj znova sam na vrhu ligaške lestvice strelcev, a se, kot je nekajkrat že poudaril, z lovom na strelsko krono ne obremenjuje. “Zagotovo je lepo. Velika stvar je biti najboljši strelec tako kakovostne lige. Kot pa sem že dejal, se s tem ne ukvarjam, še naprej želim dobro trenirati in igrati ter Rudarju pomagati do dobrih rezultatov.”

Bo zmaga v Ljubljani dvignila moštvo, ki je v letošnji sezoni prikazalo že nekaj nihajočih predstav? “To se nam je že dogajalo. Upam, da se bomo sedaj dvignili po lestvici. Proti Domžalam smo igrali povsem drugačno tekmo in to se nam ne sme ponavljati. Nadejam se, da bo to prelomnica, saj smo danes odigrali fantastično tekmo. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali,” je zaključil prvi adut trenerja Radinovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…