Vijoličasti so se po prosti nedelji znova zbrali in odpravili v Prekmurje. V Moravskih Toplicah danes že nadaljujejo s pripravami na spomladanski del sezone, že jutri pa jih v Lendavi čaka tretja preizkušnja, popoldne se bodo pomerili z madžarskim prvoligašem Dunaujvarošem, za katerega igra tudi nekdanji član vijolic Timotej Dodlek.


Potem ko je četa trenerja Anteja Šimundže v okrnjeni zasedbi odigrala tudi drugo pripravljalno srečanje z Aluminijem, se v moštvo počasi vračajo tudi oboleli. Damjan Bohar, Erik Janža in Arghus, ki prav danes praznuje 27. rojstni dan, znova vadijo z ekipo, tej se je pridružil tudi Aleš Mejač, doma pa je ostal Željko Filipović. Visokorasli vezist je imel težave z zdravjem že v uvodnih dnevih priprav, a se je vmes že vrnil na igrišč, sedaj pa ga je vročino znova spravila v posteljo. “Vmesne bolezni so nam nekoliko porušile želeni delovni ritem, se pa fantje hitro vračajo in skušajo dohiteti skupino igralcev, ki niso imeli težav z zdravjem. To je pač faza, v kateri ni dobro zboleti,” je za klubsko spletno stran dejal Ante Šimundža.

Tudi kapetan Marcos Tavares trenutni del priprav, ko je vse podrejeno fizični priprav, jemlje kot nekaj nujnega za uspešne predstave v nadaljevanju, kljub vsemu pa v prihajajočem tednu upa tudi na več vaj z okroglim usnjem: “To je naše življenje, sobotni večer in nedeljo smo preživeli v družinskem krogu, zdaj je spet čas za odhod. Gremo naprej, potrebujemo takšne priprave, brez tega ne gre. Tudi zaradi tega je Maribor lahko na tej ravni, kot je. Za nami je naporen teden, veliko smo tekli v prejšnjih dneh, treningi so bili zahtevni. Videli bomo, kaj prinaša ta teden. Pripravljeni smo na nove zahteve, si pa želimo, da bo zdaj tudi kaj več vaj z žogo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…