Domžalčani so po visoki zmagi v občinskem derbiju z Radomljani nanizali dva zaporedna poraza. Minulo soboto je obračun z Olimpijo z neubranljivim prostim strelom odločil Miha Zajc, med tednom so varovanci trenerja Luke Elsnerja v Kopru izgubili še prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Elsner po tekmi ni skrival slabe volje, saj se je obregnil predvsem ob pomanjkanje pravega pristopa.


Mladi strateg je že po porazu z Ljubljančani dejal, da časa za objokovanje ni, saj si tekme v napornem ritmu sledijo ena za drugo, bo pa jutri, ko ob Kamniški Bistrici gostujejo Goričani, zanimivo videti, če je torkov poraz na Bonifiki posledice pustil pri sestavi začetni enajsterici. “Vsaka tekma odloča. Veliko stvari bi že lahko odločili v našo korist, pa jih nismo. Spomladi smo premagali le Krko in Radomlje ter nobenega drugega. Na tekmah, ki bi jih morali zmagati, smo naredili veliko napak in podarili nasprotnikom točke. Zdaj je čas za alarm, za razjasnitev odnosov in želja igralcev. Po tekmi sem v garderobi igralcem rekel, da naj tisti, ki si ne želijo osvajati lovorik z Domžalami oziroma niso dovolj ambiciozni za to, kar ostanejo doma in naj ne hodijo več na treninge,” je po koncu pokalnega obračuna s Koprom za klubsko spletno stran dejal Elsner. S kritikami trenerja se strinja tudi Uroš Korun, ki je eden najizkušenejših nogometašev med rumeno-modrimi. “Njegovo razburjenje je bilo več kot na mestu. Verjamem, da so predvsem pri mlajšem delu ekipe besede zalegle in da smo že po tekmi začeli razmišljati nekoliko drugače,” je dejal nogometaš z Vranskega, ki je k temu še pristavil: “Igralci se vsekakor zavedamo resnosti položaja. Pogovorili smo se in si nalili čistega vina. Ne želimo podreti vsega, kar smo v tej sezoni gradili. Preveč trdo smo delali, da bi v zadnjih desetih tekmah vse zapravili. Do sedaj je bila sezona zelo uspešna in prava škoda bi bila, če bi v zaključku vse skupaj pokvarili.”

V domžalskem Športnem parku jutri gostujejo Goričani, ki so jih Domžale jeseni trikrat premagale, a Korun pred tekmo s Primoci, ki se bo pričela ob 16. uri in bo imela tudi pridih dobrodelnosti (več o tem v spodnjem posnetku), svari: “Kar se je dogajalo v jesenskem delu sezone, ne pomeni veliko. To velja tudi za tri zmage, ki smo jih dosegli proti Gorici. Slednja se krčevito bori za obstanek v ligi in nujno potrebuje točke. Zavedamo se, da nas čaka težka preizkušnja, še posebej s psihološkega vidika. Moramo se zbrati, osredotočiti le na sobotno tekmo in zmagati. Če bomo pravi, nam bo to zagotovo uspelo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…