Roltek Dob, ki si je v letošnji sezoni priigral naslov prvaka 2. SNL in si s tem zagotovil možnost neposrednega napredovanja med prvoligaše, v prihodnji sezoni ne bo igral med prvoligaši.


Dob je bil v letošnji sezoni brez prave konkurence, saj so si ob kiksih najbližjih zasledovalcev hitro priigrali veliko prednost, ki so jo zadržali vse do konca prvenstva, ko so po zmagi nad Radomljami dvignili lovoriko za najboljšo ekipo 2. SNL. Vodstvo kluba je možnost napredovanja med prvoligaši zavrnilo še tretjič zapored in s tem možnost neposrednega napredovanja ponudil sosedom iz Radomelj, ki so osvojili drugo mesto. V predhodnih dveh sezonah so si Dobljani z drugim mestom na lestvici zagotovili igranje v dodatnih kvalifikacijah in leta 2012 s skupnim izidom 6:0 že premagali kranjski Triglav, ki pa je nato vseeno obstal med prvoligaši, saj se Dob ni odločil za že priigrano napredovanje.

S tem so odpadle tudi dodatne kvalifikacije kar pomeni, da so Novomeščani že obstali med prvoligaši, s čimer je, razumljivo, zadovoljen tudi Adnan Zildžović, ki je za klubsko Facebook stran povedal sledeče: “Želel bi si, da dobro formo potrdimo tudi na še dveh tekmah v kvalifikacijah, a dejstvo je, da smo cilj sezone dosegli – obstali v Prvi ligi!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Foto: Gorici derbi proti Nafti, prednost vrtnic že pet točk

Nogometaši Gorice so na zelo dobri poti, da se ekspresno vrnejo nazaj med prvoligaše. Varo…