Zadnje dneve do nadaljevanja državnega prvenstva odštevajo tudi v Krškem. Posavci bodo v uvodnem pomladanskem dejanju gostovali pri velenjskem Rudarju, pri katerem bodo pričeli z misijo obstanka v ligi. Prvoligaški novinec je v zimskem prestopnem roku okrepil svojo zasedbo, trenerju Tomažu Petroviču so na pomoč priskočili tudi v Ljudskem vrtu, saj so Krčanom do konca sezone odstopili četverico mladih nogometašev.


Ob Martinu Kramariču, Robertu Pušaverju in Damjanu Vukliševiću je prvo ime mariborskega paketa Dino Hotić. Član mlade izbrane vrste, v dresu katere se je ob koncu lanskega leta izkazal tudi z zadetkom v mreži svetovne prvakinje Srbije, bo več kot dobrodošla rešitev za krško zvezno vrsto. Z novincem v posavskem moštvu smo pred nadaljevanjem državnega prvenstva izmenjali nekaj besed. “Pričakovanja so povezana z obstankom v ligi. Tudi sam verjamem v obstanek, saj smo med pripravami trdo garali in delali. Na pripravljalnih tekmah smo igrali dobro, nekaj težav smo imeli z doseganjem zadetkov, vendar sem prepričan, da se bo tudi to ob začetku sezone izboljšalo. Mislim, da imamo velike možnosti za obstanek,” je uvodoma dejal dvajsetletni nogometaš iz Borovnice.

Hotić, ki se je v Ljudski vrt leta 2011 preselil iz ljubljanskega Brava, v vijoličastem dresu ni dočakal obilnejše minutaže, v treh letih po debiju v članskem dresu je zbral štirinajst nastopov, v 449 prvoligaških minutah pa je vknjižil tudi dve asistenci. Z dinamičnim načinom igre pa bi lahko močno poživil tudi predstave Krškega, ki je v jesenskem delu sezone le s težavo prihajalo do priložnosti. Kot pravi Hotić, si prenovljena zasedba pripravlja več obetavnejših situacij, a je potrebno izboljšati realizacijo. “Res je, ustvarimo si več priložnosti, sedaj jih je potrebno le še izkoristiti. V klub so prišli dobri fantje, kot so Enis Đurković, Martin Kramarič, Dejan Rusić in drugi, ki lahko v fazi napada dodajo veliko vrednost,” na nove moči v napadu opozarja naš sogovornik.

IMG_1369
“Imam vijolično srce, vendar se ni bilo težko privaditi na zeleno-beli dres.” (Foto: Jure Banfi)

Nizkorasli vezist se zaveda priložnosti, ki ga čaka v zasedbi trenerja Tomaža Petroviča, ki si je nekdanjega upa Domžal in Ihana močno želel v svoji zasedbi. “Zame je to zagotovo velika priložnost. Imam možnost, da bom odigral večino od štirinajstih tekem, deležen bom tekmovalnega ritma, ki mi je doslej manjkal. Z več tekmami v nogah pa bom lažje igral tudi v reprezentanci. Boljše je za vse strani. V Krško sem prišel z namenom, da klubu pomagam do obstanka med prvoligaši,” koristi za vse vpletene strani izpostavlja Hotić, ki je ob tem še dodal, da mu trener Petrovič v igri namenja precej svobode: “Trener Petrovič me vidi na položaju ‘polšpice’, v sredini ofenzivno, ali pa na krilnem položaju. Tudi to, da imam veliko svobode v igri, dokazuje, da me je hotel pripeljati na posodo v Krško.”

Krčani so bili v jesenskem delu sezone deležni precejšnje navijaške podpore, nič kaj drugače ne gre pričakovati niti v nadaljevanju sezone. Hotić o navijačih Krškega govori z izbranimi besedami. “Bili so že na tekmah. Nekaj navijačev sem že imel možnost spoznati in lahko priznam, da so navijači tukaj v Krškem prekrasni. Glede na to, da je Krško majhno mesto, so zares neverjetni, dihajo s klubom,” poudarja Hotić in ob tem dodaja, da s prilagajanjem na novo okolje ni imel težav, saj moštvo krasi izjemen ekipni duh.

Vrstnika Petra Stojanovića in Luke Zahovića, ki sta se medtem že odpravila v tujino, smo ob koncu pogovora v šali povprašali še, če se je bilo težko privaditi na zeleno-beli Krškega: “Maribor je moj klub, imam vijolično srce, vendar s privajanjem na zeleno-beli dres ni bilo pretiranih težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…