[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=771]

Vijoličasti tudi po večnem derbiju ostajajo na osmih točkah prednosti pred drugouvrščenim Koprom, ki je slavil v Celju. Deževni derbi ni ponudil nogometne poslastice, je pa sedem tisoč gledalcev videlo novo domačo zmago, za katero sta poskrbela Zahovič, žoge se je sicer zadnji dotaknil Djermanović, in Cvijanović, ki je uspešno meril iz bele točke. Moštvi sta sicer nastopili v precej okrnjeni zasedbi, domači strateg Šimundža je pogrešal Fajića, Mendyja, Milca, Filipovića in Mezgo, medtem ko je imel gostujoči trener Karapetrović, ki je tokrat prvič vodil Ljubljančane, še več težav s sestavo začetne enajsterice, saj je pogrešal Delameo Mlinarja, Bajrića, Etemeja, Zalaznika, Šporarja, Rodića, Baskero in Djurkovića.


Že na uvodu srečanja so za prvi vrhunec poskrbele Viole, ki so razgrnile koreografijo s podobo okronanega Marcosa Tavaresa. Na veselje Ljudski vrt ni čakal dolgo, saj so Mariborčani povedli iz prve priložnosti na tekmi, v 6. minuti se je, po Vršičevi podaji iz kota, ob levi vratnici ljubljanskega gola najbolje znašel Zahovič, streljal z glavo, žogo pa je v svojo mrežo z ramo potisnil Djermanović. V 12. minuti je iz razdalje meril Mertelj in zgrešil vrata, pet minut zatem pa mu je veselje po strelu iz roba kazenskega prostora preprečila leva vratnica. Nekaj sekund pred tem so sicer prvo priložnost pripravili tudi gostje, a je Vukčević iz desne strani kazenskega prostora po diagonalnem strelu meril desne vratnice. V 26. minuti so si zmaji po prekršku Vršiča priigrali prosti strel na levi strani igrišča, a Handanović po strelu Trifkovića ni imel težav z obrambo. V 28. minuti je Skomina po signalizaciji prvega pomočnika Vidalija prekinil obetaven napad vijolic, saj bi se Zahovič najverjetneje znašel sam pred vratarjem Šeligo. Druga polovica prvega polčasa ni prinesla pretiranih nogometašev, je pa dlani premraženih gledalcev v 40. minuti nekoliko le ogrel Vršič, ki je iz dobrih 22 metrov meril mimo vrat. V 43. minuti sta akcijo izpeljala najmlajša dva v vijoličastem, Stojanović je v kazenskem prostoru zaposlil Zahoviča, ki pa se ni znašel najbolje, slabo zadel žogo in streljal daleč mimo vrat.

Tudi začetek drugega polčasa ni prinesel boljše predstave, prvi pa so v 57. minuti zapretili Ljubljančani, a je Omladič iz kakšnih 20 metrov meril preko domačega gola. V 62. minuti je bilo vroče tudi pred vrati gostov, Škarabot je na desni strani igrišča podrl Vršiča, ki je izvedel tudi prosti strel, pred golom se je žoge za las dotaknil Rajčević, a je Šeliga uspel odbiti. V 66. minuti pa je v napad krenil Mejač, prodrl med nekaj igralci zeleno-belih, v kazenskem prostoru pa ga je nepravilno zaustavil Zarifović, ki ga je Skomina poslal pod predčasno prho, Olimpija pa je v nadaljevanju zaigrala le še z deseterico. Žogo si je na belo točko nastavil Cvijanović, Šeliga pa je bil tokrat brez možnosti, 2:0 za Maribor. Vijoličasti so srečanje mirno pripeljali do konca, oba trenerja pa sta zaključek srečanja izkoristila tudi za to, da sta priložnost ponudila debitantoma, Cornu in Sirku, ter dvema povratnikoma po poškodbah, Črnicu in Božiču.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…