Znova se je “oglasil” tudi Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, ki je tokrat obravnaval dogodke v 31. in 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v sklopu katerega je bil odigran tudi večni derbi Maribora in Olimpije, ki je skupno pridelal za 3300 evrov kazni.


Mariborski prvoligaš bo moral v račun NZS nakazati 2700 evrov, saj so se mariborski navijači nešportni vedli. Pri izračunu finančne kazni je disciplinski sodnik vključil žaljivo skandiranje, uporabo pirotehnike na tribuni in metanje pirotehnike na igrišče, ob tem pa je bila upoštevana tudi predkaznovanost. Olimpija je bila kaznovana s 600 evri, ravno tako zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so na tribuni prižgali pirotehniko, tudi v tem primeru je bila upoštevana predkaznovanost.

Goričani in Novomeščani bodo ob 300 evrov, prvi so v minulem krogo prejeli štiri rumene in rdeči karton, nogometaši Krke pa so v Halozah zbrali štiri rumena opozorila. V povezavi z 31. krogom državnega prvenstva bodo najglobje morali seči Koprčani. Kanarčki so v Celju prejeli kar šest rumenih in dva rdeča kartona, za kar bodo morali odšteti 480 evrov. Oba izključenega igralca, Amar Rahmanović in Miha Gregorič pa bosta izpustila jutrišnjo tekmo z Zavrčem. Eno tekmo bo počival tudi Goričan Matija Širok, ki je bil v obračunu z Mariborom izključen že v 15. minuti.

Precej hujša kazen pa je doletela Denisa Klinarja, ki je v tekmi z Domžalami prejel še tretji rdeči karton v sezoni, kar je precej vplivalo na višino kazni. Hitronogi bočni branilec bo zaradi nasilnega zamujenega štarta s podplatom v predel goleni Dejana Trajkovskega izpustil kar štiri tekme Rudarja, velenjski strateg Jernej Javornik pa bo lahko nanj računal šele v zadnji tekmi sezone, ko se bodo knapi pomerili s Celjani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…