Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer so jih pričakali nogometaši Kopra. Slednji so brez zmage v prvenstvu že kar 6 krogov, tudi danes pa se le-tej niso približali, večji del tekme so namreč prevladovali gostje. Mura je tako po remiju z 0:0 skočila na drugo mesto prvenstvene lestvice, kjer bodo ostali vsaj do jutrišnje tekme Celja z Olimpijo.


Svojo dobro formo so čarno-bejli potrdili tudi na začetku tekme, ko so proti bledi domači ekipi delovali podjetneje. Nevaren je bil predvsem krilni nogometaš Shabanhaxhaj, ki je nekajkrat prodrl v kazenski prostor, a se ni dobro znašel. Poskušal je tudi Luka Bobičanec, ki pa je ob koncu prvega dela žogo poslal mimo domačih vrat.

V drugem polčasu smo videli drugačno sliko, kanarčki so imeli prevlado in si priigrali nevarnejše priložnosti kot bolj bledi gostje. Poizkušali so napadalci Kotnik, Edomwonyi in Osuji, a nihče ni znal izkoristiti prostora, ki se jim je ponudil. Na koncu pa so vseeno ostali bolj srečni, da je doma ostala vsaj ena točka, Martin Šroler je tik pred koncem rednega dela stresel vratnico. Golov tako ni bilo, najsrečnejši pa so verjetno pri vodilnemu dvojcu, ki bi tako ohranil vsaj minimalno prednost pred zasledovalci, ne glede na jutrišnji rezultat.

KOPER – MURA 0:0

Koper: Golubović, Prce, Mittendorfer, Palčič, Šimčak, Correia, Kotnik, Osuji, Požeg Vancaš, Jasaragić (66./Šipovac) Edomwonyi.

Mura: Mihelak, Beganović, Balažic, Pucko (65./Kuzmič), Shabanhaxhaj (76./Petković), Šimkus (85./Kozar), Bobičanec, Klepač (76./Šroler), K. Cipot, Daku, T. Cipot.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…