Čez dobre tri ure se s tekmama v Novi Gorici in Velenju pričenja pomladanski del državnega prvenstva. Medtem ko se bodo na severu Primorske udarili nogometaši četrtega in petega moštva lige, na Mestnem stadionu ob jezeru pa pomemben obračun v dvoboju dna lestvice čaka Velenjčane in Krčane.


Zadnjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva na lestvici ločijo vsega tri točke, zato srečanje šteje dvojno za obe ekipi. Krčani bi se z morebitno zmago izenačili z najmanj Velenjčani, knapi pa bi s tremi točkami dnu lestvice pobegnili na varnejših šest točk prednosti. “Veliko smo delali na tem, da se združimo in postanemo enotni kot ekipa, saj se zavedamo, da bo to zagotovo prineslo rezultat. Res je, da ima klub finančne težave, vendar se to do sedaj ni odražalo na igrišču. Upam, da bomo pravi že v prvem pomladanskem krogu in vse tri točke ohranili doma,” je že pred dnevi v pogovoru za SNPortal priznal Mate Eterović, ki je bil z devetimi doseženimi zadetki najučinkovitejši nogometaš pripravljalnega obdobja. Eterović je sicer eden dolžnikov jesenskega dela sezone, v katerem je tudi zaradi težav s poškodbo dosegel zgolj dva zadetka, danes pa bo zanimivo videti, če se bo lahko v napadu zanašal tudi na Mitjo Lotriča, ki je bil včeraj registriran kot član Rudarja. Izkušeni Dalmatinec sicer pričakuje motiviranega tekmeca: “Pričakujem zahtevnega nasprotnika, ki bo želel v Velenju ukrasti vsaj točko. Gre za nasprotnika, ki prav tako hoče ostati v ligi. V soboto točke štejejo dvojno in storili bomo vse, da dobimo obračun.”

(Foto: Ana Pungartnik)
Tudi v Velenju se že uvodoma obeta zanimiv dvoboj. (Foto: Ana Pungartnik)

Svojo računico imajo tudi Posavci, ki jeseni na gostovanjih niso blesteli, so pa zato eno od treh točk osvojili tudi v Velenju. Pomemben adut čete trenerja Tomaža Petroviča bo tudi vratar Marko Zalokar. “Vemo tudi, da nas bodo v Velenje zopet spremljali naši zvesti navijači Nuclearci in ostali, s pomočjo katerih smo doma zares neugoden tekmec. Za njihovo spodbudo se jim lepo zahvaljujem in upam, da na tekmo pridejo v čim večjem številu,” poudarja Krčan, ki je jeseni blestel predvsem na domačih tekmah, ko je paral tudi živce najboljšim nasprotnikom. Krško je v zimskem premoru pošteno okrepilo svojo zasedbo, ob Dino Hotiću, Martinu Kramariču, Robertu Pušavru, Damjanu Vukliševiću, Šime Gregovu in Enisu Đurkoviću se je zeleno-beli zasedbi pridružil tudi povratnik na igrišča Dejan Rusić. Zalokar poudarja, da ekipa diha kot eno. “Vzdušje v ekipi je pozitivno, sproščeno. Z novimi igralci smo se hitro spoprijateljili in skupaj z njimi osvojili trenerjeve napotke. Vsak izmed njih predstavlja dodano vrednost ekipi. Zato tudi verjamemo v zmago in komaj čakamo, da se tekma prične.”

Oba jesenska obračuna sta se sicer zaključila z delitvijo točk. Na prvi tekmi v Velenju so knapi povedli z golom Luke Prašnikarja, gostje pa izenačili po zadetku Bojana Đukića. Posavci so v nadaljevanju srečanja zaigrali z dvema igralcema več, a premoči niso uspeli kronati z zadetkom za zmago. Dvoboj na Gubcu ni ponudil zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…