Kidričani so bili jeseni prava nočna mora Maribora, ki je v dveh obračunih z Aluminijem ostal kar brez petih (več ali manj) načrtovanih ali pa vsaj želenih točk. Tokrat so točke ostale v Ljudskem vrtu, 4500 gledalcev je v lokalnem spopadu videlo kar pet zadetkov, Kidričani pa so se lahko po dobrem uporu favorizirani zasedbi domov vrnili z dvignjenimi glavami.


“Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, še posebej v prvem delu prvega polčasa. Proti zaključku drugega polčasa smo morda malce padli, saj smo prejeli poceni zadetke. To je nogomet, napake se kaznujejo in gremo naprej,” je po dvoboju z Mariborom priznal Denis Vezjak, ki je na desni strani igrišča zamenjal kaznovanega Nemanjo Jakšića. Darko Milanič je po tekmi dejal, da je bilo za nasprotnika nemogoče, da bi v takem ritmu branjena odigral celotno tekmo, s čimer pa se mladi bočni branilec ni povsem strinjal: “Strinjam se v določeni meri. Če se dobro pripraviš na nasprotnika, lahko tudi celotno tekmo zdržiš pod zadanimi taktičnimi zamislimi. Imeli smo nekaj nesreče, hitro smo bili kaznovani za padec osredotočenosti.”

Gostujočo zasedbo je razburila predvsem odločitev sodnika Roberta Ponisa, ki je v prvem polčasu, po padcu Defendija, pokazal na belo točko. Kako je situacijo videl Vezjak? “Sodniki so za to, da sodijo, mi pa, da igramo. Morda je bilo to v žaru borbe, ampak se je pozabilo. Sodnik je dosodil enajstmetrovko, odločil se je pravilno, saj je glavni in odloča o tem,” o sodniških odločitvah ni želel polemizirati nekdanji član Dravinje, podobno pot pa je ubral tudi trener Slobodan Grubor: “Kaj naj rečem, je bila ali ni bila? Nisem trener, ki rad kritizira ali govori o sodniških odločitvah. Za to so pristojni drugi ljudje. Ko se boriš za obstanek, gre v tvoj gol tudi tisto, kar ne bi bilo potrebno, ko pa si na vrhu lestvice, pa imam včasih občutek, da žoga končala v mreži tudi, če bi jo nekdo brcnil iz slačilnice.”

Foto: Danilo Vezjak

“Mariboru čestitke za zasluženo zmago. Mojim fantom nimam nič zameriti. Na igrišče smo šli, kot smo se dogovorili. Odigrali smo korektno, v nadaljevanju srečanja nas je malce presekal drugi prejeti zadetek, ampak mislim, da smo se borili do konca. Želeli smo se nadigravati in zato nimam svojim fantom povedati nič slabega,” je tekmo svojih varovancev ocenil Rečan na klopi Aluminija, ki je tako po zmagi in remiju vknjižil še prvi poraz.

Kidričani so predvsem v prvem polčasu tekmecu tudi s hitrimi prehodi v fazo napada povzročili nekaj težav, a je tudi Grubor po srečanju priznal, da je v zaključku akcij manjkala kakovostna podaja: “Danes smo hoteli, da do izraza pride naša kakovost, torej hitrost in hitra tranzicija v napad. Na začetku smo to delali odlično, manjkala pa nam je natančna zadnja podaja. Nismo moštvo, ki bi imelo veliko individualno kakovost, moramo dobro delati, igrati nogomet in preizkušati. Potrebujemo tri, štiri priložnosti, da zabijemo gol.”

“Naš cilj je seveda ostati med prvoligaši, v ekipi vlada dobro vzdušje. Nisem nezadovoljen z igro mojih varovancev in koliko energije so vložili. Če bomo tako igrali v bodoče, obstanek ne bi smel biti vprašanje,” je optimistično zaključil Grubor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…