V taboru Olimpije odštevajo ure do jutrišnje generalke pred prvo uradno preizkušnjo nove sezone. V Stožice prihaja škotski Celtic, ki se je moral minuli četrtek pošteno namučiti za neodločen izid v tekmi s Celjem. Pred dvobojem s škotskim prvakom imajo visokoleteče cilje tudi Ljubljančani.


“V fizičnem smislu smo zelo dobro pripravljeni, imamo pa še slabih deset dni časa, da se tudi taktično temeljito pripravimo na prvega nasprotnika v novi sezoni. Vemo, da bosta tekmi s Trenčinom zelo pomembni s psihološkega vidika, saj bi nam uspešen štart v evropskem tekmovanju vlil dodatne samozavesti pred pričetkom Prve lige Telekom Slovenije,” je za klubsko spletno stran poudaril Denis Klinar, ki ga po odhodu Matica Finka čaka več minutaže, a tudi odgovornosti.

Nekdanji član velenjskega Rudarja, ki se je pred leti spogledoval tudi s selitvijo v Ljudski vrt, je mnenja, da je Celtic močnejši tekmec kot nasprotnik v drugem predkrogu lige prvakov: “Menim, da je Celtic kakovostnejše moštvo od Trenčina, čeprav ima slednji v svoji zasedbi nekaj odličnih posameznikov, zaradi česar nas čakata dve izjemno zahtevni preizkušnji. Zato sem prepričan, da nam bo dvoboj s škotskim prvakom pokazal, v kakšni formi bomo dočakali domačo tekmo s Trenčinom. Zelo pomembno pa je, da večjih težav s poškodbami nimamo.”

Ob tem pa bočni nogometaš zaključuje, da ima Olimpija še močnejšo zasedbo kot v lanski sezoni: “Prepričan sem, da smo še močnejši kot lansko sezono. Okrepili smo se s štirimi zelo kakovostnimi nogometaši, ki bodo nedvomno predstavljali pravšnjo osvežitev igralskega kadra. Večina članov iz lanske zasedbe je ostala skupaj, kar je dodatna prednost z vidika uigranosti moštva. Vzdušje v slačilnici je prav tako odlično, tako da komaj čakamo, da se nova sezona prične.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…