Ljubljančani tudi še vedno držijo stik z vrhom lestvice. Zeleno-beli so tri točke osvojili tudi na gostovanju v Novi Gorici, kjer so za razliko od domačih nogometašev izkoristili svoje priložnosti in se veselili še osme zmage v letošnji sezoni, s katero so ob Mariborčanih najbližji zasledovalec vodilnih Domžal.


“Najprej bi soigralcem čestital za zmago. V Novo Gorico smo prišli po tri točke in jih tudi osvojili. Na koncu je vse izgledalo zelo enostavno, a je bilo do domače izključitve zelo težko. Gorica je čvrsta ekipa in hvala bogu, da smo dosegli zadetek že v prvi minuti drugega polčasa, saj nam je bilo nato lažje. Tudi brez manjkajočih smo odigrali taktično zrelo tekmo, nekateri pa smo igrali s pomočjo protibolečinskih tablet. Najpomembnejša pa je zmaga,” je po zmagi pred kamero ljubljanskega prvoligaša dejal Antonio Delamea Mlinar. 23-letni Mozirčan je v novogoriškem Športnem parku odigral še trinajsto ligaško srečanje v letošnji sezoni, a je, potem ko zaradi poškodbe v sredo proti Domžalam ni igral, tokrat stisnil zobe in s pomočjo protibolečinskih sredstev vseeno zaigral, vratarju Aleksandru Šeligi pa pomagal do tega, da je še sedmič letos zaklenil svoja vrata: “Na igrišču zelo dobro stojimo. Vidi se, da na treningih zelo veliko delamo tudi glede postavitve v obrambi in smo uigrani. Če se ne motim, imamo najboljšo gol razligo v ligi, kar je zagotovo plod dobrega dela.”

“Po daljšem času sem v ligi znova zadel. Občutki so fenomenalni in upam, da se mi bo sedaj odprlo, saj pravijo, da je vedno najtežje doseči prvi zadetek,” pa so bile besede Filipa Valenčiča. Nekdanji napadalec Interblocka se je v drugi minuti nadaljevanja veselil prvega ligaškega zadetka v letošnji sezoni in tako obogatil dosežek iz pokalnega tekmovanja, kjer je zatresel mreži Tromejnika in Korotana. Prav povratni pokalni obračun z Domžalčani bo naslednja obveznost zmajev: “Najprej nas čaka dobra regeneracija, dobro se moramo spočiti. Nato pa bomo z mislimi že na tekmi z Domžalami. V torek želimo potrditi prvi polčas, ki smo ga odigrali v Domžalah in s tem potrdimo uvrstitev v polfinale.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…