Kidričani so prvič po novembru vnovič klonili pred svojimi gledalci. Aluminij, ki je ob otvoritvi nove tribune gostil Gorico, je z golom Žige Škofleka v dobrem prvem polčasu povedel, a so gostje v nadaljevanju stopili na plin ter s preobratom v drugem polčasu prišli do nove zmage, s katero zdaj že dihajo za ovratnik Domžalam in Olimpiji, ki bežita še za dve točki.


Ob tem so Primorci povečali naskok pred prvima zasledovalcema, saj sta Celje in Koper v zaključnem krogu na svoj konto dodala točko. “Tekma je bila težka, tako kot smo tudi pričakovali. Igrišče je bilo zelo počasno, zato nismo uspeli razviti naše prepoznavne igre in smo se morali zelo potruditi za tri točke,” je po zmagi dejal Dejan Žigon, ki je z zadetkom v uvodu drugega polčasa, kmalu po vstopu v igro, pričel gostujoči preobrat: “Aluminij ni izkoristil svojih priložnost, nato mi smo in se veselili treh točk. Gorice danes ne smemo ocenjevati glede na lepoto igre, ker je bilo igrišče res težko, najpomembnejše so tri točke, tudi če smo do njih prišli zlepa ali pa zgrda.”

Tudi Miran Srebrnič ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev v prvem polčasu, a je gostujoča zasedba v drugem polčasu stisnila zobe in z garanjem prišla do pomembne zmage: “Trda tekma, dokaj izenačena. V prvem polčasu nismo bili najboljši in tudi rezultat je bil temu primeren. Drugi del tekme smo odigrali veliko bolje, tudi podaje so bolje stekle. Zaslužena zmaga na težkem gostovanju v Kidričevem, Aluminij se je pokazal kot izjemno solidno moštvo. Fantje so si pomagali ter garali za zmago, pomembne so tri točke, s katerimi nadaljujemo pozitiven niz.”

Z grenkim priokusom so zelenico zapuščali Kidričani. Slobodan Grubor je priznal, da je bila njegova ekipa kaznovana za neizkoriščene priložnosti. “V nogometu obstaja pravilo, da boš kaznovan, ko zgrešiš toliko priložnost. Gorica ni imela pretiranih priložnosti iz igre. Škoda za nas, da nismo zadeli še v prvem polčasu, saj bi nam bilo potem veliko lažje v drugem,” je poudaril Hrvat na klopi Aluminij, ki je bil za razliko od Srebrniča precej bolj zadovoljen s prvim delom srečanja: “Prvi polčas je bil odličen, vršili smo pritisk in bilo zelo agresivni. Gol je visel v zraku, toda škoda, da smo dosegli zgolj enega. Šokiral nas je prvi gol Gorice, ki so dosegli iz prve akcije. Imamo svoj cilj in gremo naprej, ni razloga, da imamo sklonjene glave.”

Besede domačega stratega je povzel tudi Žiga Škoflek, ki se je strinjal, da Kidričani v nadaljevanju niso ponovili igre iz prvega polčasa: “V prvem delu tekme smo se držali načrta, igrali agresivno in to nam je prineslo rezultat. V nadaljevanju smo šli preveč mehko, izgubili smo veliko dvobojev na sredini igrišča in tako je Gorica vajeti igre prevzela v svoje roke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…