V nedeljskem obračunu Domžal in Maribora sta bila pod posebnim drobnogledom novinarjev in gledalcev predvsem Matic Črnic in Dejan Trajkovski. Ni potrebno preveč poudarjati zakaj, saj je bil dvojec še jeseni član Maribora, a nato v zamenjavi za Erika Janžo okrepil četo trenerja Luke Elsnerja. Štajerca sta proti vijolicam prikazal solidni predstavi, še nekoliko bolje je zaigral Trajkovski, ki smo ga pri SNPortal.si uvrstili tudi v idealno enajsterico kroga.


“Živčnost je bila prisotna. Že vse od konca tekme s Koprom sem razmišljal o dvoboju z Mariborom. Moram priznati, da sem bil na začetku tekme precej nervozen in tudi nekaj podaj v uvodu tekme ni šlo v pravo smer. V nadaljevanju sem se sprostil, pozabil na nasprotnika in odigral tako kot znam,” je po tekmi v pogovoru za klubsko spletno stran priznal 22-letni bočni branilec Domžal. Mariborčan v rumeno-modrem dresu se je pred tekmo pozdravil z nekdanjimi soigralci, v obračunu pa s Petrom Stojanovićem bil precej bitk. Hitronogi branilec je nekajkrat nevarno prodrl ob stranski črti in predvsem ob koncu prvega polčasa v mariborske vrste vnesel tudi nekaj preplaha, a s soigralci vseeno ni našel načina, kako prebiti obrambo vijolic. A recepta za domačo obrambo niso našli niti gostje, zato se je tudi Trajkovski strinjal, da se je tekma končala s pravičnim razpletom in delitvijo točk: “Celoten teden smo se temeljito pripravljali na to tekmo. Vrhunsko smo se postavili na igrišču in Maribor si ni ustvaril tako rekoč nič. Na drugi strani tudi mi nismo imeli veliko priložnosti, čeprav se mi zdi, da vseeno nekaj več kot gostje. Nismo jih izkoristili, tako da je končni izid pravičen. Glede na rezultate spomladi je remi proti Mariboru zelo dober iztržek.”

“V naslednjih dveh tednih se bomo nekoliko spočili in umirili. Na drugi strani se bomo poizkušali čim bolje pripraviti na nadaljevanje sezone. Fizično smo že sedaj na zelo visoki ravni, tako da moramo popraviti le še igro v napadu. Vesel sem, da je pred nami niz domačih tekem. Vzdušje proti Mariboru je bilo izjemno in polna tribuna je pri meni poskrbela za dodatno motivacijo. Prepričan sem, da bomo ob podobno množični podpori na domačem igrišču uspešni,” je še dejal nekdanji član mlade izbrane vrste Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…