V Mariboru so danes predstavili novega/starega trenerja Darka Milaniča, v taboru Olimpije pa priprava na sobotni večni derbi v Ljudskem vrtu poteka brez večjih pretresov. Tudi po zaslugi težko prigarane zmage nad Koprom bodo zmaji na Štajersko krenili z manjšim pritiskom, saj so prednost pred večnim rivalom, ki je na domačem igrišču klonil proti Celju, povečali na šest točk.


“Glede na ostale rezultate smo svoj del naloge odlično opravili. Uvodna zmaga nam pomeni ogromno, saj smo se ob spodrsljaju najbližjega zasledovalca znova znašli v bolj ugodnem položaju. Soigralce moram pohvaliti za veliko borbenost, željo in voljo, zato je naša zmaga proti Kopru popolnoma zaslužena,” se je nedeljskega obračuna, ki so ga Ljubljančani dobili z zadetkoma Mihe Zajca in Miroslava Radovića, spomnil Dejan Kelhar. Izkušeni branilec zaradi prepoved igranja ni smel pomagati svojim soigralcem, trener Marko Nikolić bo lahko nanj znova računal v soboto, ko bo srečanje najverjetneje pričel od prve minute. Brežičan se zaveda pomembnosti dvoboja, a poudarja, da tako kot vsak drug prinaša zgolj tri točke: “Omenjeni obračun bo morda imel še večjo težo glede na trenutni položaj, v katerem se tekmeca nahajata. V prvi vrsti si želimo odigrati pravo moško tekmo, ki bo lahko v ponos slehernemu Ljubljančanu. Sicer pa bodo v igri tri točke, kot na vsaki drugi tekmi, zato glede napovedi pred sobotnim obračunom ne bi delal prevelikega ‘hrupa’.”

Ljubljančani bodo imeli v Ljudskem vrtu številčno podporo. Iz Olimpije so danes sporočili, da so vstopnice za sedeže na zahodni tribuni že pošle, tako je možno kupiti le še vstopnice za navijaški Sever, kjer bo prav tako nastanjenih precej privržencev, saj Green Dragons polnijo že drugi vlak: “Počutim se odlično in pripravljen sem pomagati moštvu do čim bolj ugodnega rezultata. Ne bo nam lahko, vendar smo si nekaj izkušenj v tej sezoni že nabrali, tako da s tega vidika ne pričakujem večjih težav. Če bomo mirni in osredotočeni na naloge, ki jih moramo izvajati, potem bo pozitiven rezultat zgolj posledica tega.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…