S pripravami na nadaljevanje sezone so danes dopoldne pričeli tudi Koprčani. V taboru aktualnih pokalnih prvakov je že jeseni prišlo do precejšnjih kadrovskih sprememb, le-te pa bodo prisotne tudi v zimskem prestopnem roku.


Športni direktor Dušan Petković in trener Slavko Matić sta pred uvodnim treningom predstavila kar deseterico novincev, med njimi ni niti enega Slovenca! V skupini novih obrazov ni bilo Alberta Riere in Zlatana Muslimovića, ki ju je večina medijev že preselila na Bonifiko, a se bosta koprskemu moštvu priključila v naslednjih dneh, so zapisali na navijaški spletni strani, ki podrobno spremlja dogajanje v klubu. Že danes pa je završki dres za koprskega, kot smo napovedali že zjutraj, zamenjal Toni Datković. Slednji je bil v zadnjem letu in pol izredno pomemben člen haloške obrambe, za katero je odigral 52 tekem.

Riera in Muslimović se bosta Kopru pridružila v naslednjih dneh. (Foto: Jure Banfi)
Riera in Muslimović se bosta Kopru pridružila v naslednjih dneh. (Foto: Jure Banfi)

Ob Datkoviću je slovenski javnosti vsaj deloma poznan še Ruben Bellima, ki je bil poleti že na robu prestopa v Zavrč, a je nato zaradi domnevnih zapletov z zagotovitvijo zdravniških potrdil transfer padel v vodo. Nekdanji član madridskega Reala – igral je za C in B ekipo – je pod vodstvom trenerja Slavka Matića treniral že jeseni treniral, spomladi pa bo lahko koprski zasedbi pomagal tudi v prvenstvu.

Ostala osmerica je več ali manj neznanka. Že pred dnevi so se hrvaški mediji razpisali o prestopu Jakova Biljana (20 let, vezist, Dinamo Zagreb II, HRV) in Ivana Čovića (25 let, vratar, Inter Zaprešić, HRV), danes pa so bili predstavljeni tudi Fabian Lokaj (19 let, napadalec, Köniz, ALB/ŠVI), Luka Leko (21 let, vezist, Lučko, HRV), Marin Jurina (22 let, napadalec, Čapljina, BIH), Ivan Blatančič (17 let, branilec, Rijeka, HRV) in drugi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…