Zadnje dejanje jesenskega dela sezone s sobotno tekmo s Celjani odpirajo Domžalčani. Obračun, ki se pričenja ob 14. uri, bo tudi dobrodelno obarvan, kljub temu pa bo v ospredju tekmovalni naboj, saj gre za obračun vodilne in tretjeuvrščene ekipe Prve lige Telekom Slovenije. Celjani želijo z zmago podaljšati niz neporaženosti, svoje namene imajo tudi Domžalčani, ki si želijo nadvse uspešno jesen zaključiti z zmago, s katero bi najmanj ohranili razliko pred najbližjimi zasledovalci.


“O dopustu še ne razmišljamo in v tem pogledu sem presenetil celo samega sebe. Osredotočen sem le na sobotni obračun in to veliko pove, kako velik vložek je v igri in koliko nam ta tekma pomeni,” je za klubsko spletno stran dejal Darko Zec, ki se je sredi sezone vrnil v klub in se po poškodbi Zenija Husmanija, ki je borbenega vezista za nekaj mesecev oddaljila od nogometnih zelenic, prebil v začetno enajsterico rumeno-modrih. Tudi Zec, ki je v letošnji sezoni odigral osem ligaških tekem, se zaveda nevarnosti, ki jo predstavljajo Celjani, saj slednji v goste prihajajo z jasnimi nameni“V tekmo moramo kreniti previdno, saj so Celjani v uvodnih minutah izjemno nevarni, kar so pokazali tudi v zadnjem kolu, ko so zabili najhitrejši gol v zgodovini lige. Poizkušali bomo prestati uvodno ofenzivo gostov in potem počasi prevzemati pobudo ter tekmo obrniti v svojo korist. V fazi obrambe bomo morali biti zelo zgoščeni in kompaktni. V napadu pa ne smemo izgubljati žog, saj bomo le tako nasprotniku onemogočali hitre protinapade, ki so njihov zaščitni znak. Glavno vodilo bo ohraniti mrežo nedotaknjeno in izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo zagotovo ponudile.”

Zadnji poraz so Celjanom zadali ravno Domžalčani, od tedaj so Štajerci neporaženi že več kot tri mesece: “Dejstvo, da smo zadnji poraz Celju zadali prav mi v drugem krogu letošnjega prvenstva, zgovorno kaže, kako dobro delo so opravili v letošnji jeseni. Igrajo zelo dobro in iz tekme v tekmo napredujejo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…