Maribor je tik pred tem, da tudi teoretično potrdi 14. zvezdico. Štajerci so tudi v dvoboju z Domžalami vknjižili tri točke in se z njimi še oddaljili od zasledovalcev. Marcos Tavares je z golom v osmi sekundi srečanja poskrbel za nov zgodovinski trenutek slovenskega prvenstva, svoje moštvo pa pripeljal do tega, da lahko že v Stožicah potrdi naslov državnega prvaka.


Včerajšnja predstava Maribora bo šla kljub zmagi v čimprejšnjo pozabo, saj so varovanci Darka Milaniča proti golu Dejana Milića sprožili zgolj en udarec. Tudi domači strateg je po tekmi priznal, da igra v fazi napada ni bila na nivoju, je pa zato pohvalil obrambo: “Strinjal bi se, da je bil nasprotnik zelo dober in smo imeli v tekmi veliko za dobiti. To smo tudi dobili, v lovu na naslov državnega prvaka smo osvojili tri točke. Po dolgem času smo bili pragmatični in smo se branili. Tega v zadnjih tekmah ni bilo veliko, praktično niti v celotnem prvenstvu … da bi se morali toliko braniti. Fantje so to opravili zelo dobro in tudi to je kvaliteta. V napadu nismo bili najbolj razpoloženi in se nam je nekajkrat zgodilo, da smo zaradi agresivnosti nasprotnika izgubili žogo. Zaradi tega smo bili pod pritiskom. Zgodijo se tudi tekme, ko hitro pozabiš, da nisi igral v napadu, ampak si se zelo dobro branil in osvojil tri točke, ki nas bližajo naslovu državnega prvaka.”

Je bila takšna igra tudi posledica začrtanih smernic pred pričetkom dvoboja? Milanič je bil iskren in je priznal, da njegovi varovanci v fazi prehoda iz obrambe v napad niso igrali v skladu z željami. Izolan na mariborski klopi je dodal, da bo po tokratnem dvoboju veliko materiala za analizo: “Ne, nismo igrali v skladu z željami. Ko smo imeli prostor in bi morali v napadu zadržati žogo, tega nismo naredili. Bili smo preveč statični. Pogrešal sem, da predvsem v začetku tekme nismo igrali v sredino, ko je bil nasprotnik zelo agresivno, ob dolgih podajah smo zamujali na ‘drugo’ žogo. Veliko stvari ni bilo dobrih, kar bomo analizirali. Smo pa dobro delali v obrambi. V času, ko smo bili globoko v svojem kazenskem prostoru, so branilci dobro reševali situacije ob predložkih, brez pretiranega strahu in panike, s katero bi nasprotnik dobil občutek, da je lahko nevaren po takšnih situacijah.”

Maribor je vnovič zaigral brez Dareta Vršiča, ki je poškodovan, obenem pa še ni podaljšal pogodbe. Se vijolice že pripravljajo na morebitno poletje brez prvega asistenta lige? “Pripravljamo se, logično. Iščemo rešitve. Enkrat bomo igrali tako, drugič drugače. Imeli smo že nekaj idej, tista z rombom na sredini igrišča je bila odlična. Tudi na začetku, ko tega nismo veliko trenirali, potem pa smo to izpilili in iskali rešitve ter bili dobri. Zadnji dve tekmi smo igrali v drugačnem sistemu, ni pa rečeno, da ne bomo že v Stožicah znova zaigrali z rombom. Vse bo odvisno od tega, koga bomo imeli na razpolago. Čeprav smo daleč pred nasprotniki, se bomo v določenih tekmah tudi prilagajali, kar je, mislim, da smiselno,” napoveduje Milanič, ki ob tem dodaja, da je Vršič pomemben v igri Maribora, a o svoji usodi s podaljšanjem pogodbe odloča sam.

Kot že zapisano, lahko Maribor naslov državnega prvaka potrdi že s sobotnim gostovanjem v Stožicah, a obstaja tudi scenarij, ki Štajercem lovoriko zagotovi že brez boja. Za kaj takšnega mora Krško ugnati Olimpijo, Domžale pa v petkovem dvoboju z Rudarjem ne smejo vknjižiti več kot točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…