V taboru Maribora so reprezentančni premor izkoristili tudi za medsebojno trening tekmo, četa trenerja Darka Milaniča pa po zaključenih reprezentančnih obveznostih znova dobiva popolnejšo podobo. Najboljše volje sta se v Ljudski vrt vrnila Gregor Bajde in Marko Janković. Prvi je zadel ob zmagi mlade reprezentance Slovenije proti Irski, drugi pa se je veselil asistence in odmevne zmage, saj so mladi Črnogorci v gosteh ugnali Belgijo.


Manj razlogov za zadovoljstvo imata Agim Ibraimi in Milivoje Novaković, ki je na Severnem Irskem zapravil najstrožjo kazen za izenačenje, Ibraimi pa je moral z Makedonijo po tekmi s Slovenijo priznati premoč še sosedom Bolgarom, ki so v Skopju slavili z 0:2. V vmesnem času je Milanič svoje varovance v zavetju Ljudskega vrta podrobneje spoznaval z zahtevami in pričakovanji: “Skozi treninge, različne situacije med vadbo, sprejemanje novih informacij ali tistih osvojenih v preteklosti se komunikacija krepi. Tudi igralci, s katerimi prej nisem sodeloval, boljše razumejo moje zahteve. Razumljivo potrebujemo še več ponavljanj, da bi dobili avtomatizme v igri, a smo na dobri poti. Imamo še nekaj dni za zaključne priprave, potem pa vstopamo v serijo tekem, ki se je veselimo.”

Mariborčane v aprilu čaka peklenski ritem, saj se bodo Štajerci ob ligaških obveznostih proti Zavrču borili tudi za vstopnico pokalnega finala. Ob dveh tekmah tedensko bo tudi Milanič prisiljen v rotacije igralcev v začetni enajsterici: “Sedem tekem, ki si bodo sledile v nizu, pomenijo velik napor. Upam, da bomo imeli na razpolago celoten kader. S tem bi lahko posegli tudi po rotacijah in obdržali visok nivo tekmovalnosti. Ne smemo pozabiti, da imamo nekaj igralcev tudi z bremenom kartonov. Fantje pravijo, da raje igrajo tekme kot trenirajo in tako pestro tekmovalno obdobje je treba sprejeti z velikim zadovoljstvom. Razmišljanje o utrujenosti ne pride v poštev.”

“Vse moramo obrniti v našo korist. Tudi spoznanje, da so fantje v veliki večini vajeni takšnega ritma, igranja pod pritiskom zmag. To mora biti naša prednost in tako se bomo obnašali. Pripravljeni smo, veselimo se vsake naslednje preizkušnje,” je pred prihajajočimi obveznostmi in sobotnim gostovanjem v Novi Gorici zaključil Izolan na mariborski klopi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…