Mariborčani natrpan urnik, ko bodo v treh tednih odigrali kar sedem preizkušenj, odpirajo z gostovanjem na severu Primorske, kjer niso izgubili že dolgih sedem let. Vijolice se na zahod države odpravljajo z dobro popotnico, saj so Gorici v zadnjih devetnajstih medsebojnih dvobojih zadali kar sedemnajst porazov, še dvakrat sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.


“Obeti so dobri. Med premorom smo dosegli namen pri vadbi, ponavljali določene zadeve in razmišljali le o tekmi proti Gorici. Stanje je spodbudno, čeprav imamo nekaj težav. Vršič zaradi kazni ne bo nastopil, pojavile so se poškodbe, ki bi lahko komu preprečile nastop, veseli pa spoznanje, da so se vsi igralci z reprezentančnih akcij vrnili zdravi. In zadovoljni, da so spet v klubskem okolju, tako da smo uspešno opravili zaključni del priprav v polnem številu,” pred gostovanjem pri Gorici, ki jo je vodil pred prvim obdobjem na klopi Maribora, poudarja Darko Milanič. 48-letni Izolan je po povratku v Ljudski vrt po remiju z Olimpijo vknjižil dve zmagi, a so se morali Mariborčani predvsem proti Krki pošteno spotiti za nove tri točke.

“Tekmece poznamo, analize so potrdile naše ugotovitve. Trudimo se temeljito pripraviti in predvideti, kako se bo nasprotnik postavil na igrišču. Velikokrat nam uspe, a je treba vedno upoštevati spoznanje, da je ekipa, ki igra proti Mariboru, drugačna kot v preostalih tekmah. Goričani nas bodo skušali ogrožati s hitrimi prehodi iz organizirane obrambe v napad in izkoristiti kakšne trenutke naše nepazljivosti. Moramo imeti pravo moštveno podobo, biti osredotočeni in potem bomo lahko izražali svoje kvalitete,” še dodaja Milanič, ki v Novi Gorici pričakuje odlično predstavo svojega moštva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…