Maribor se je s štirinajsto zmago sezone vodilni Olimpiji, ki jo obračun z Rudarjem čaka danes, približal na vsega točko zaostanka in tako povečal pritisk na zmaje. A potrebno je priznati, da so se Mariborčani proti Krki znova namučili, saj je dolgo kazalo, da bodo Dolenjci Ljudski vrt še tretjič zapored zapuščali neporaženi.


“Tekma je šla v pričakovani smeri. Maribor je v prvem polčasu držal posest žoge. Mi smo realizirali, na kar smo upali pred tekmo, da bomo zadeli iz protinapada, kar se je tudi uresničilo. Žal smo na koncu prvega polčasa prejeli zadetek in ni nam preostalo drugega kot da v drugem polčasu nadaljujemo s predstavo s prvega. Na roko nam je malce šla tudi izključitev Vršiča. Pokazala se je možnost, da bi lahko iz današnje tekme iztržili tudi nekaj več. Žal pa so izkušnje presodile in po zadetku kapetana (op.p. Marcosa Tavares) je Maribor zasluženo zmagal,” je poudaril Matjaž Sever, pomočnik Andreja Kastrevca, ki je bil zaradi nedeljske izključitve včerajšnji obračun v Ljudskem vrtu prisiljen spremljati s tribune. Še nekoliko bolj grenak priokus so čutili igralci, med njimi tudi mladi Matej Potokar, ki je obžaloval neizkoriščene priložnosti gostov: “Dobro smo začeli dvoboj in hitro zadeli. Po doseženem golu smo se preveč povlekli nazaj in omogočili Mariboru, da je z lahkoto organiziral napade. Kljub temu smo se dobro branili. Potem pa njihov zadetek… zadeli so ga z veliko sreče, po tem ko se je žoga odbila od našega branilca, na našo nesrečo, v gol. Po toliko zapravljenih priložnostih, se težko nadejaš pozitivnega rezultata proti Mariboru. Večji del polčasa smo imeli igralca več, tega nismo uspeli izkoristiti, zato je grenak priokus še toliko večji.”

Novomeščani so znova namučili favorizirano mariborsko zasedbo. (Foto: Jure Banfi)
Novomeščani so znova namučili favorizirano mariborsko zasedbo. (Foto: Jure Banfi)

Darko Milanič je tudi v tretji tekmi po povratku na klop vijolic ostal neporažen, z remijem in dvema zmagama pa so se Mariborčani znova približali vrhu lestvice. Izolan je po tekmi svoje varovance pohvalil za prikazan karakter. “Pričakovali smo takšnega nasprotnika in na takšnega nasprotnika smo se tudi pripravili. Zavedali smo se, da bodo dinamični. Po mojem mnenju smo odigrali odličen prvi polčas, v katerem smo dominirali, imeli izredno lepe priložnosti in bi moral biti izid drugačen. V drugem polčasu, po izključitvi (op.p. Dareta Vršiča), so fantje pokazali karakter, da lahko igrajo tudi z igralcem manj. Kljub temu da je bilo težko, smo popolnoma zasluženo zmagali,” je mariborski strateg priznal po prigarani zmagi in se v nadaljevanju dotaknil še izključitve Dareta Vršiča, ki je mariborskemu moštvu vseeno podrla nekaj načrtov: “Ker sem imel občutek, da gol visi v zraku, smo se ob polčasu dogovorili, da nadaljujemo na enak način. Izključitev Vršiča nas je nekoliko ustavila v naši nameri, kljub temu pa smo z dobrimi rošadami tekmo do konca pripeljali v našo korist.”

Da Maribor znova ni bil povsem pravi, je priznal tudi branilec Marko Šuler, a kot je poudaril tudi sam, na koncu štejejo zgolj tri točke: “Nismo bili povsem pravi, ampak na koncu štejejo tri točke, kakršnekoli so. Na koncu bodo zelo pomembne. Sedaj imamo nekaj časa, da se spočijemo in se pripravimo resno na naslednjo tekmo. Kot pravimo – vsaka za prvaka.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…