Nogometaši Maribora so včeraj odigrali uvodno pripravljalno srečanje. Na jugu Gradiščanskega, v Ženavcih, nedaleč stran od avstrijsko-madžarsko-slovenske tromeje, so se Štajerci pomerili z Mattersburgom, devetim klubom minule sezone Bundeslige.


Dvoboj z zasedbo, ki jo vodi Ivica Vastić, ni postregel z zadetki, v mariborskem moštvu pa je zaigralo tudi precej mladih igralcev. Darko Milanič je Dino Hotić in Robi Pušaver sta dobila mesto v začetni enajsterici, v drugem polčasu pa so se Milaniču dokazovali Adis Hodžić, Luka Uskoković, Daniel Vujčić, Žan Celar, Luka Štor in Sandi Ogrinec, ki je pustil zelo dober vtis. S predstavo mladih moči pa je bil zadovoljen tudi mariborski strateg.

Mislim, da je za prvo tekmo kar solidno. V nekaterih trenutkih tekme smo odigrali zelo dobro. Skušali smo biti postavljeni visoko na igrišču. Nekajkrat smo žogo odvzeli visoko na polovici nasprotnika. Jasno je, da je v kombinatoriki še nekaj težav, v določenih trenutkih so nekateri fantje malce bolj utrujeni. Generalno gledano smo izgledali solidno, določeni fantje v drugem polčasu, še posebej pa skozi treninge, pozitivno presenečajo,” je pred kamero mariborskega kluba priznal Milanič.

Željko Filipović in Jean Philippe Mendy, ki sta tik pred prestopom, nista zaigrala, v drugem polčasu pa je zaigral Dare Vršič, ki je po tekmi priznal, da se je po prvem tednu priprav težko odigrati uvodno preizkušnjo: “Psihično je težko, ampak če se pripraviš in popolnoma prepustiš tekmi, odtečeš potrebno. Iščeš samega sebe v igri, svoje občutke, ki je za nekaj dni izginil,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…