V mariborskem taboru se po krvavo priborjenim trem točkam proti Krki pripravljajo na zaključni del sezone. Vijolice v aprilu čaka peklenski ritem, saj četo trenerja Darka Milaniča med 2. in 23. aprilom čaka kar sedem preizkušenj, dve več kot vodilno Olimpijo, ki Štajercem na vrhu lestvice državnega prvenstva deset krogov pred koncem sezone beži za štiri točke.


Mariborčane aprila namreč čakata še polfinalni tekmi z Zavrčem, ki ga Marcos Tavares jeseni niso uspeli premagati, v dveh tekmah so izvlekli zgolj točko. Bistveno uspešnejši, vsaj v točkovnem smislu, so bili aktualni državni prvaki v zadnjih dveh krogih, po zmagi v Velenju so namreč ugnali še Novomeščane. Kot je za klubsko spletno stran poudaril Milanič, je bila zmaga izrednega pomena za lažje delo med tekmovalnim premorom. “Spoznanje, da smo odšli na premor z zmago, veliko pomeni. Poudarjali smo ta cilj na naših zadnjih sestankih, saj se zavedamo, kako pomembno je oditi na odmor v pozitivnem ozračju. To nam je uspelo, naslednja želja je, da se naši udeleženci reprezentančnih akcij vrnejo nazaj polni optimizma in zdravi. Mi pa smo vmes predvideli dva tedna treningov z namenom, da popravimo nekatere zadeve in se še boljše spoznamo. Prepričan sem, da bomo dobro izkoristili to obdobje do naslednje tekme in začetka silovitega aprilskega cikla,” je dejal povratnik na mariborski klop. Izolan med premorom pogreša peterico reprezentantov. Milivoje Novaković in Agim Ibraimi sta se v sredo srečala na Bonifiki, Gregorja Bajdeta in Denisa Šmeja v ponedeljek čaka obračun mladih reprezentanc Slovenije in Irske, Marko Janković pa je izbrani vrsti Črne gore do 21 let pomagal do zmage na Malti.

Zahtevnega ritma po zaključku reprezentančnega premora se zaveda tudi izkušeni Marko Šuler, ki prav tako poudarja, da bodo v Ljudskem vrtu dvotedensko pavzo dobro izkoristili: “Prihaja pester, zanimiv ritem. Gremo iz tekme v tekmo, brez kalkulacij. Doslej smo se morali hitro odzvati na vmesne spremembe, zdaj bomo imeli več časa za skupno delo. Premor bomo dobro izkoristili. Pred nami je Gorica kot prva v nizu in vse bo posvečeno le tej tekmi. Miselnost v slačilnici ostaja znana: Vsaka za prvaka!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …