Tudi pri ljubljanski Olimpiji so zakorakali v zadnje dneve priprav na spomladanski del sezone, v katerem bodo skušali zeleno-beli priti do mest, ki poleti zagotavljajo nastope v evropskih tekmovanjih. Zadnje pripravljalne tekme, predvsem obračuna z Aluminijem in Triglavom, ko sta drugoligaša pošteno namučila zmaje, so pri navijačih že poskrbele za nekaj dvomov, a v taboru Olimpije ostajajo optimisti.


“O pogojih, kakršne smo imeli v Turčiji in Rovinju, lahko mnogi le sanjajo. Po moji oceni smo izpolnili začrtan program priprav, sedaj pa že komaj čakamo uvodno tekmo z Radomljami. Ne mečemo si peska v oči, saj se zavedamo, da nas v soboto čaka izjemno zahtevno srečanje. Vsaka tekma bo poglavje zase in upam, da bomo po koncu prvenstva vsi zadovoljni,” je za spletno stran Olimpije dejal, Darko Karapetrović, ki je pred dnevi dokazal, da še vedno odlično obvlada tudi okroglo usnje. Ljubljanski strateg se zaveda, da ga spomladi čaka zahtevnega naloga, a verjame v svoje in ekipne sposobnosti: “Če ne bi verjel v svoje zmožnosti, ne bi bil trener Olimpije. Zanima me predvsem napredek moštva. Torej največji izziv je nadaljevati z raznovrstno igro, ki smo jo prikazali na večini tekem jesenskega dela prvenstva. Ta pa bi morala prinesti želen rezultat. Zavedam se, da nas čaka s psihološkega vidika izjemno naporna pomlad. Vendar, če bodo fantje na vsaki tekmi imeli pravi pristop, ne dvomim v ugoden razplet. Naše želje in cilji so vedno povezani z osvojitvijo treh točk na vsaki tekmi. Kaj se bo dogajalo v resnici, pa bomo morali počakati do konca prvenstva.”

Ljubljančani so v zimskem prestopnem roku ostali brez dveh pomembnih adutov. Nik Omladič je odšel k nemškemu Eintrachtu iz Braunschweiga, Boban Jović pa se je pred dnevi preselil k poljski Wisli iz Krakova. Športni direktor Mile Ačimović je pripeljal peterico novincev, Aleksandra Lazovskega, Darka Brljaka, Stjepana Babića, Ezekiela Hentyja in Kruna Ivančića: “Pripeljali smo pet okrepitev, za katere smo ocenili, da nam po filozofiji igre, ki jo gradimo od lanskega poletja, vsekakor ustrezajo. Jasno je, da so potrebovali določen čas za ustrezno prilagoditev na novo okolje. Vsi so pozitivni karakterji z veliko željo po napredku, vendar naša prioriteta ostajajo doma vzgojeni nogometaši, ki predstavljajo ogrodje moštva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…