Nogometaši ljubljanske Olimpije so z včerajšnjo zmago nad Domžalčani poskrbeli, da se je prednost vodilnega moštva lige nekoliko stopila. Ljubljančani in Mariborčani so se z zmagama približali na šest točk zaostanka, Celjani zaostajajo točko več, kar pred drugo polovico državnega prvenstva obeta zanimivo nadaljevanje.


“Zmaga nad Domžalami nas ne sme uspavati. Za nami je taktično dobro odigrana tekma. Zadovoljen sem s tem, kar so fantje prikazali v prvem polčasu, medtem ko smo v nadaljevanju malce padli v igri. Imeli smo dovolj časa za kakovostno pripravo na nasprotnika, ki goji specifičen način igre. Pred tekmo je bil cilj jasen – zmagati in se utrditi na vrhu prvenstvene razpredelnice,” je po deseti zmagi sezone za klubsko spletno stran dejal ljubljanski strateg Darko Karapetrović, ki je lahko bil zadovoljen z igro svojega moštva, še posebej v prvem polčasu, ko so Domžalčani ostali brez pravih priložnosti. Kljub temu, da so bili zeleno-beli znova nekoliko oslabljeni, na listi poškodovanih so še vedno Miha Zajc, Antonio Delamea Mlinar in Josip Golubar, povratnik Nik Kapun pa še ni povsem nared, so Ljubljančani znova stopili skupaj in odigrali dobro tekmo: “Kot sem dejal, naši cilji so venomer povezani z osvojitvijo treh točk. Olimpija je le Olimpija, ne moremo in ne želimo se zadovoljiti s povprečjem. Letos nam je uspelo sestaviti kompaktno moštvo, ki je osredotočeno na vsako tekmo posebej. In ko si osredotočen na cilj, ti ne more spodleteti. Mi smo proti Domžalam tokrat prikazali všečno in taktično zrelo igro, zaradi česar smo bili nagrajeni z veliko zmago.”

Olimpijo za zaključek jesenskega dela sezone čakata še obračuna z Novomeščani in Koprčani, proti katerima si Olimpija ne bo smela privoščiti spodrsljaja, kar se zaveda tudi Karapetrović. Z dvema novima zmagama pa bi bili Ljubljančani pred spomladanskim delom sezone v odličnem položaju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…