Nogometaši ljubljanske Olimpije so se iz Šaleške doline vrnili s točko. Zmaji so z remijem izkoristili poraza Maribora in Zavrča, ki sta izgubila s Celjem in Koprom, in s četrtega mesta skočili tik pod vrh ligaške razpredelnice, na drugo mesto. Ljubljančani so niz neporaženosti podaljšali na štiri tekme.


“Potrebovali smo lep čas, da smo prišli v pravi ritem. Ko pa nam je steklo, smo pokazali boljšo igro od domačina. Žal nam je zgrešenih priložnosti, kot tudi dejstva, da smo bili oškodovani za dve najstrožji kazni. Na našo žalost sodnik ni zapiskal, čeprav bi moral. Nič, sedaj moramo dvigniti glave in se dobro pripraviti za sredin pokalni obračun v Domžalah,” je po gostovanju v Velenju za spletno stran Olimpije dejal Andraž Šporar, ki je imel v začetku drugega polčasa izredno priložnost, da zeleno-bele povede v vodstvo, a je namero mladega ljubljanskega napadalca prebral domači čuvaj mreže Matjaž Rozman, ki je še drugič v letošnji sezoni zaklenil svoja vrata. S svojim varovancem se je glede obeh nedosojenih enajstmetrovk strinjal tudi trener Darko Karapetrović, ki moštva ni uspel popeljati do osme ligaške zmage, a je 38-letni strateg obenem dejal, da bi si njegovo moštvo zaslužilo poln izkupiček: “V Velenju smo vselej stežka prihajali do točk. Tokrat pa menim, da smo si zaslužili poln izkupiček. Navkljub mlačnemu prvemu polčasu, smo v nadaljevanju popolnoma prevladovali in imeli nekaj zrelih priložnosti za dosego zadetka. Poleg vsega smo oškodovani za dva strela z bele točke, saj sta bila prekrška nad Zajcem in Šporarjem čista kot solza. Sedaj nas čaka prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije z Domžalami, na kateri bomo vnovič iskali pot do zmage.”

Ljubljančane v sredo čaka pokalno gostovanje v Domžalah, s katerimi so se v četrtfinalu pomerili že v lanski sezoni, v soboto pa zmaji gostujejo v Novi Gorici, s katerimi so se v šestem krogu razšli brez zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…