Ljubljansko Olimpijo danes čaka obračun z novomeško Krko. Zeleno-beli v obračun z devetouvrščenim moštvom Prve lige Telekom Slovenije vstopajo z zmago nad Domžalčani, s katero so si še dodatno okrepili samozavest, zato pred tekmo s Krko v en glas poudarjajo, da bi bilo vse razen zmage veliko razočaranje.


“Vsaka tekma je zgodba zase. Po zmagi nad Domžalami v prejšnjem krogu je bilo najbolj pomembno osvežiti ekipo in jo mentalno dobro pripraviti na nasprotnika, ki v tem trenutku morda ne zveni atraktivno, a je še vedno dovolj kakovosten, da ti ob tvojem slabšem dnevu pomeša štrene. Na srečanje s Krko smo se pripravljali po začrtanem programu, tako da s tega vidika težav ni,” je za klubsko spletno stran dejal strateg Darko Karapetrović, ki je moral v letošnji sezoni na klopi zeleno-belih že priznati premoč Dolenjcem. Resda na gostovanju na novomeškem Portovalu, kjer zmaji v treh tekmah niso osvojili še niti točke, zato pa so v uvodni tekmi sezone farmacevte z izidom 3:1 ugnali na domačem terenu. Zmaga nad Domžalčani je dala Ljubljančanom dodatnih kril, tudi 38-letni trener pa priznava, da bi bilo vse razen zmage za ljubljanski tabor veliko razočaranje: “Fantje so se po zmagi nad Domžalčani sprostili in uživali na treningih. Sedaj se bistveno lažje diha. To ne pomeni, da podcenjujemo Krko in Koper, naša zadnja tekmeca v letošnji jeseni, a se obenem zavedamo svoje kakovosti ter dejstva, da smo v omenjenih srečanjih favoriti za končni zmagi. Jutri se želimo od svojih navijačev posloviti z osvojitvijo novih treh točk. Vse razen zmage bi bilo veliko razočaranje.”

Ob poškodovanem Antoniu Delamea Mlinarju bo imel v obrambi dodatne naloge tudi Nemanja Mitrović, ki v letošnji sezoni v prvenstvu ni izpustil še niti minute. Branilec, ki se je nogometno izobraževal tudi v Italiji, si želi podaljšanja zmagovalnega niza: “Pričakujem, da bomo nadaljevali niz zadnjih dveh zmag. Po tekmi z Domžalčani smo vsi lažje zadihali, vendar to ne pomeni, da nas jutri čaka lahko delo. Kljub temu, da imamo nekaj težav s poškodbami, menim, da smo kakovostnejše moštvo od Krke. Sploh pa poškodbe ne smejo biti izgovor za morebitno slabšo igro. Moramo se držati dogovora iz slačilnice in, če bo temu tako, se ne bojim za ugoden razplet tekme.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…