Ljubljanska Olimpija je v uvodnem spomladanskem dejanju znova napolnila radomeljsko mrežo. Tako kot v obeh jesenskih obračunih, so Ljubljančani novincu med prvoligaši zabili štiri zadetke, a so se Radomljani v prvi uri tekme, ki se je končala brez zadetkov, dobro branili in tudi z nekaj sreče mrežo ohranili nedotaknjeno. V zadnji tretjini obračuna so tudi z igralcem manj popustili, kar so zmaji izkoristili in se pred večnim derbijem napolnili s samozavestjo.


Z visoko zmago svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Darko Karapetrović, ki je v primerjavi z jesenskim delom sezone v ogenj poslal nekoliko spremenjeno zasedbo. Boban Jović in Nik Omladič sta nove izzive poiskala na Poljskem oziroma v Nemčiji, Aleksandar Rodić pa zaradi izključitve na tekmi s Koprom ni imel pravice nastopa. Tako je 38-letni strateg v ogenj poslal tudi dva novinca, Aleksandra Lazevskega in Ezekiela Hentyja, ki sta tako kot celotno moštvo prikazala veliko mero borbenosti, želje in potrpežljivosti: “Mislim, da smo popolnoma zasluženo osvojili prve tri točke v nadaljevanju sezone. Namreč od uvodnega sodnikovega žvižga dalje smo nadzorovali potek srečanja, vendar nismo uspeli zadeti. V nadaljevanju smo prestavili v višjo prestavo, se sprostili in številne priložnosti spremenili v štiri zadetke. Čestitam fantom za borbenost, željo in predvsem potrpežljivost, saj so se Radomlje večji del srečanja odlično branile.”

Olimpijo v sredo čaka večni derbi z Mariborom, Karapetrović pa v napovedih ostaja previden: “Tako mi kot Maribor smo vstopili v nadaljevanje sezone s prepričljivima zmagama, kar pa ne pomeni, da smo si ju priigrali na lahek način. Kot ste sami videli, smo se do prvega zadetka kar namučili s kompaktnim obrambnim zidom Radomelj, a je na koncu le presodila precej večja kakovost naših posameznikov. Derbi je nova priložnost za dokazovanje našega moštva. Fantje se zavedajo, s kom bomo imeli opravka v sredo. Maribor je nedvomno odlična ekipa, ki pa ni nepremagljiva. Navsezadnje smo lani oktobra v Mariboru dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z njimi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…