Ljubljančani so jesenski del državnega prvenstva po dveh zaporednih porazih s Krko in Koprom zaključili na četrtem mestu in z devetimi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalami. Kljub temu so v taboru Olimpije z izkupičkom prvega dela sezone zadovoljni, a v en glas poudarjajo, da se želijo spomladi boriti za mesta na vrhu ligaške razpredelnice.


“Razen zadnjih dveh tekem s Krko in Luko Koper, kjer smo pogoreli, sem načeloma zadovoljen. Na začetku sezone, nekje v sredini julija, smo si zadali cilj, da Olimpijo vrnemo na mesta, ki ji pripadajo. Ponavljam, na večini tekem nam je uspelo prikazati način igre, ki naj bi krasil neko novo, pomlajeno in nadarjeno Olimpijo. Bo pa potrebno temeljito analizirati dobre in slabe stvari ter postaviti temelje za spomladanski del prvenstva, v katerem želimo osvojiti karseda največ točk. Cilj bo zmaga na vsaki tekmi,” je jesenski del sezoni v pogovoru za klubsko spletno stran na hitro povzel trener Darko Karapetrović, ki je kot cilj za tekme spomladanskega dela sezone izrazil to, kar je govoril že celotno jesen. Po nejasnem poletju so se zeleno-beli v sezono podali z neizrečenimi cilji, to pa je očitno zelo dobro vplivalo tudi na nogometaši, ki so kazali lepe in učinkovite predstave. A tudi 38-letni strateg je dejal, da poleti, v začetku priprav, ekipi ni bilo lahko: “Verjemite, da sem tudi sam v nekem trenutku pomislil, da je vsega konec. Ni nam bilo lahko. Ekipa je bila psihično popolnoma na dnu po slabem spomladanskem delu prvenstva. Vzdušje v in okoli kluba je bilo na nizki ravni. Z odločitvijo predsednika, da nadaljujemo začrtano pot, pa je vse skupaj znova postavilo v prave tirnice.”

Karapetrović bo svoje moštvo znova zbral 8. januarja, v prestolnici pa bodo nogometaši trenirali vse do 27. januarja, ko odpotujejo v turško Antalyjo, kjer se bodo pomerili z graškim Sturmom in beograjsko Crveno zvezdo, dan po vrnitvi v Slovenijo, 7. februarja, pa bodo gostovali še na Dunaju, pri tamkajšnji Austrii. Olimpijo že v prvem spomladanskem krogu čaka večni derbi z Mariborom, ki bo več kot le primeren uvod v spomladanski del sezone, v katerem Karapetrović pričakuje boj za najvišja mesta: “Omenil sem že, da bomo vsako tekmo šli na zmago. To ni floskula, je zgolj način razmišljanja oziroma del zmagovalne miselnosti, ki jo mora ta ekipa še nadgraditi. Na vrhu so štiri moštva, ki bodo tudi v nadaljevanju sezone igrale najvidnejšo vlogo. Z mini serijo zmag si lahko tik pod vrhom ali pa na samem vrhu. Kar se mojih ciljev tiče, se ve, da so vselej povezani z bojem za najvišja mesta. Ne smemo pa pozabiti, da se bo nekaj vprašalo tudi naše največje konkurente. Mi imamo začrtano svojo pot, ki temelji na dolgoročnejši vzpostavi sistema, ki bo v naslednjih nekaj letih postal naš zaščitni znak.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…