Nogometaši ljubljanske Olimpije so se po dveh bolečih porazih v minulem tednu, pokalnem z Domžalami in ligaškem s Celjem, pobrali in na Ptuju z dobro igro strli odpor Zavrčanov. Zmaga zeleno-belih bi lahko bila še višja, saj se je dvakrat stresel tudi okvir domačih vrat, zato so bili pri Ljubljančanih po pomembni zmagi upravičeno zadovoljni.


“Poglejte, tekma se je odvijala v našo prid. Tokrat smo bili mi tista ekipa, ki je nasprotniku prepustila posest žoge. Na ta način smo želeli pridobiti na kompaktnosti v obrambnih nalogah, katere so moji igralci skozi celotno srečanje odlično izvajali. Po drugi strani pa se zavedamo naše napadalne kakovosti, saj imamo kar nekaj fantov v moštvu, ki lahko z eno ali dvema potezama odločijo srečanje. Najpomembneje je, da smo s to zmago potrdili našo mentalno stabilnost in se prepričali, da sta bila poraza z Domžalami in Celjem zgolj posledica naše nekoliko slabše igre ter spleta nesrečnih okoliščin,” je po tekmi v najstarejšem slovenskem mestu zadovoljno dejal Darko Karapetrović, trener Olimpije, ki se je tako vsaj začasno znebila enega zasledovalca in prednost pred Haložani povišala na tri točke.

Ljubljančane po reprezentančnem premoru čakajo še trije obračuni, najprej z Domžalami, nato pa še s Krko in Koprom, igralci pa bodo imeli v dvotedenski pavzi čas, da pozdravijo nekatere težave s poškodbami: “Nekajkrat sem že poudaril, da verjamem vsem fantom, ki jih imam na razpolago. Stanje je pač takšno, kot je. Znova se je potrdilo dejstvo, da ima Olimpija dovolj širok igralski kader. Sedaj imamo kar nekaj časa, da se kvalitetno regeneriramo in obnovimo moči pred končnico jesenskega dela prvenstva. Verjamem, da je zmaga nad Zavrčem svojevrstna prelomnica in da bomo preostala srečanja odigrali na podobni oziroma na še višji kakovostni ravni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…