Po reprezentančnem premoru se na sceno znova vrača tudi klubski nogomet. V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo zaradi velikonočnih praznikov vse tekme 26. kroga na sporedu že v soboto, eden najzanimivejših obračunov bo odigran v ljubljanskih Stožicah, kjer bo Olimpija gostila Zavrčane, ki spomladi predvsem na domačem igrišču beležijo dobre rezultate.


“V minulem tednu smo obnovili fizično pripravo in se z mislimi že osredotočili na prihajajoči obračun z Zavrčem. Zavedamo se, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja, saj nam v goste prihaja mlado moštvo, ki je odlično začelo spomladanski del prvenstva. Glede na to, da v Ljubljano prihajajo neobremenjeni, bodo še bolj nevarni,” je za klubsko spletno stran dejal Darko Karapetrović, trener ljubljanske ekipe, ki je v zadnjem krog pred premorom osvojila točko na gostovanju pri Celjanih. V soboto bo na vrsti Zavrč, ki je moral jeseni obakrat priznati premoč, za nameček pa na treh gostovanjih v Stožicah ni osvojil niti točke. Ljubljančani za razliko od minulih tekem nimajo pretiranih težav s sestavo ekipe, saj Karapetrović pogreša le Andraža Šporarja, ki pa se po poškodbi stegenske mišice počasi vrača na nogometne zelenice: “Načeloma nimamo večjih zdravstvenih težav. Razen Andraža Šporarja, ki še vedno trenira z manjšo intenzivnostjo, predvsem v igri z žogo, ostali bolj ali manj komaj čakajo sobotni obračun v Stožicah. Mislim, da smo dobro izkoristili ta reprezentančni premor, fantje se zavedajo svoje odgovornosti, obenem pa ‘gorijo’ od želje, da pred domačim občinstvom vknjižijo novo zmago.”

Ljubljančani po sobotni tekmi z Zavrčem veliko časa za počitek ne bodo imeli, saj že v sredo v goste prihaja Maribor, a Karapetrović poudarja, da moštvo o sredinem obračunu še ne razmišlja: “O derbiju bomo razmišljali po soboti. Od uvodne julijske tekme s Krko obravnavamo vsako srečanje kot najpomembnejše na poti do končnega cilja. Najprej moramo preskočiti Zavrč, če se želimo v miru pripravljati na prihajajoči derbi. Vse ob svojem času.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Celjani napredujejo po lestvici

    Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…
  • Grabić: Glava mora ostati čista

    Po naravnost izvrstnem začetku sezone pri ljubljanskem Bravu se, kot kaže, karte malce obr…
  • Maribor že izbral trenerja?

    Kot so zapisali pri Ekipa24, bo do konca jesenskega dela na klopi vijoličastih ostal Radov…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani napredujejo po lestvici

Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…