Po reprezentančnem premoru se na sceno znova vrača tudi klubski nogomet. V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo zaradi velikonočnih praznikov vse tekme 26. kroga na sporedu že v soboto, eden najzanimivejših obračunov bo odigran v ljubljanskih Stožicah, kjer bo Olimpija gostila Zavrčane, ki spomladi predvsem na domačem igrišču beležijo dobre rezultate.


“V minulem tednu smo obnovili fizično pripravo in se z mislimi že osredotočili na prihajajoči obračun z Zavrčem. Zavedamo se, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja, saj nam v goste prihaja mlado moštvo, ki je odlično začelo spomladanski del prvenstva. Glede na to, da v Ljubljano prihajajo neobremenjeni, bodo še bolj nevarni,” je za klubsko spletno stran dejal Darko Karapetrović, trener ljubljanske ekipe, ki je v zadnjem krog pred premorom osvojila točko na gostovanju pri Celjanih. V soboto bo na vrsti Zavrč, ki je moral jeseni obakrat priznati premoč, za nameček pa na treh gostovanjih v Stožicah ni osvojil niti točke. Ljubljančani za razliko od minulih tekem nimajo pretiranih težav s sestavo ekipe, saj Karapetrović pogreša le Andraža Šporarja, ki pa se po poškodbi stegenske mišice počasi vrača na nogometne zelenice: “Načeloma nimamo večjih zdravstvenih težav. Razen Andraža Šporarja, ki še vedno trenira z manjšo intenzivnostjo, predvsem v igri z žogo, ostali bolj ali manj komaj čakajo sobotni obračun v Stožicah. Mislim, da smo dobro izkoristili ta reprezentančni premor, fantje se zavedajo svoje odgovornosti, obenem pa ‘gorijo’ od želje, da pred domačim občinstvom vknjižijo novo zmago.”

Ljubljančani po sobotni tekmi z Zavrčem veliko časa za počitek ne bodo imeli, saj že v sredo v goste prihaja Maribor, a Karapetrović poudarja, da moštvo o sredinem obračunu še ne razmišlja: “O derbiju bomo razmišljali po soboti. Od uvodne julijske tekme s Krko obravnavamo vsako srečanje kot najpomembnejše na poti do končnega cilja. Najprej moramo preskočiti Zavrč, če se želimo v miru pripravljati na prihajajoči derbi. Vse ob svojem času.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…