Prah po včerajšnjem porazu Ljubljančanov, ki so na gostovanju pri dunajski Austrii izgubili s kar 5:0, se še vedno ni povsem polegel. Nogometaši Olimpije so po spodbudni igri na obeh tekmah v Turčiji tokrat povsem odpovedali in dva tedna pred začetkom spomladanskega dela sezone poskrbeli za slabo voljo privržencev zeleno-belih.


“Ne pomnim, kdaj smo nazadnje igrali tako slabo. Za ta visok poraz na Dunaju odgovornost v celoti prevzemam na svoja pleča,” je po tekmi za klubsko spletno stran skesano priznal trener Darko Karapetrović, ki je po zmagi nad graškim Sturmom in remijem s Crveno zvezdo verjetno pričakoval precej boljšo podobo svojega moštva. 38-letni strateg pa je v visokem porazu kljub vsemu našel nekaj pozitivnega: “Že v osmi minuti smo dobili poceni zadetek, drugi pa je bil posledica nesrečnih okoliščin tako, da se je bilo v drugem polčasu, po zaostanku z 0:2, zelo težko vrniti nazaj v igro. Če je po tako bolečem porazu kaj pozitivnega, je to, da se fantje zavedajo slabe igre in svoje odgovornosti. Nahajamo se v zadnji fazi priprav, zato je bil včerajšnji visok poraz nepričakovan. A bolje je, da se nam je to zgodilo v pripravljalnem obdobju, kot kasneje v prvenstvu. Verjamem, da se bomo vsi skupaj iz tega nekaj naučili in storili korak naprej.”

S trenerjem se je strinjal tudi Darijan Matić in priznal, da se je visok poraz na srečo pripetil že v pripravah in ne med prvenstvom, ko bo šlo zares: “Vsak poraz je za nekaj dobrega. Sedaj je najpomembneje, da se v krogu družin malce spočijemo, regeneriramo ter preusmerimo misli na izzive, ki sledijo. Hvala bogu, da se nam je ta poraz, ki bi ga sicer lahko preprečili, zgodil med pripravami, in ne kasneje, med prvenstvom. Verjamem, da bo naše strokovno vodstvo po podrobnejši analizi našlo vzroke za tako slabo igro. Dvignimo glave in gremo naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…