Po uvodnem spomladanskem krogu bodo slovenski prvoligaši znova na igrišča stopili že pojutrišnjem, ko bodo na sporedu prestavljene tekme 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije, po pričakovanjih bo največ pozornosti pritegnil derbi Olimpije in Maribora. Pri ljubljanskem prvoligašu so danes organizirali novinarsko konferenco, na kateri so svoja pričakovanja predstavili trener Darko Karapetrovića, kapetan Aleksander Šeliga ter mlada upa Miha Zajc in Nik Kapun.


Najprej je beseda pripadla strategu zeleno-belih, ki je še enkrat ponovil vtise po sobotni zmagi nad Radomljani, ki so jim zmaji še tretjič letos zabili štiri zadetke. Mariborčani so v obračunu z Gorico zabili še enega več, do visoke zmage pa tako kot rivali iz prestolnice prišli šele v zaključku srečanja. Karapetrović pred drugim večnim derbijem v letošnji sezoni poudarja, da imajo tudi vijoličasti svoje pomanjkljivosti, zaradi katerih niso nepremagljivi: “Videl sem visoko zmago Maribora, to pa je vse. Najpomembneje je, kakšen bo naš pristop in voljni trenutek. Ne dvomim v to, da bodo fantje dali vse od sebe in storili vse, da osvojijo nove tri točke. Kot sem že dejal, Maribor je favorit, ima odlično moštvo, a tudi Olimpija ima svoje želje in ambicije. Daleč od tega, da bi bili nepremagljivi. Tudi oni imajo svoje pomanjkljivosti, ki jih bomo skušali obrniti sebi v prid.”

Izkušeni Aleksander Šeliga je v svojem slogu, brez megalomanskih napovedi, povedal, da bo pred obračunom pomembna predvsem dobra psihološka priprava. “Posebnih ritualov, kar se psihološke priprave za derbije z Mariborom tiče, znotraj moštva nimamo. Vsak ve, kakšna je njegova vloga. Psihološka priprava v smislu, da je potrebno vzeti tekmo z Mariborom kot vsako drugo, je zelo dobrodošla. Kajti, če jo obravnavaš preveč megalomansko, se ti lahko hitro vrne kot bumerang. Tudi naši mlajši fantje se zavedajo, da poveličevanje kakovosti nasprotnika ne vodi v nič dobrega. Maribor je odličen, vendar tudi Olimpija ima svojo kakovost, s katero lahko zlomi vsakega nasprotnika,” je možnosti Olimpije pokomentiral čuvaj ljubljanske mreže in besedo prepustil obetavnemu Mihi Zajcu, ki je v domžalskem Športnem parku prikazal dobro predstavo, ki jo je kronal z asistenco, zadetek pa mu je preprečil okvir radomeljskih vrat: “To tekmo smo že pozabili, kajti vsaka tekma je zgodba zase. Ko igramo z Mariborčani, je čustveni naboj vsekakor večji, vendar ne želimo pasti pod vpliv pomena prihajajočega derbija. Mislim, da nam ta tekma ne odreja, na katerem mestu bomo končali ob koncu prvenstva. Pomembnejše so t.i. manjše tekme, na katerih se prvenstvo dejansko lomi. Ekipa deluje čedalje bolje, po tekmi z Radomljami smo hitro preusmerili misli v naslednjo preizkušnjo, za katero upam, da bo privabila večje število gledalcev. Z njihovo podporo smo lahko le močnejši.”

Kapun se je med drugim spomnil na jesenski obračun večnih tekmecev, ki je navdušil tudi bolj petične ljubitelje okroglega usnja, saj ponudil vsebino, ki se je ne bi branili niti v najmočnejših prvenstvih: “Ko bi bilo v Prvi ligi Telekom Slovenije več takšnih tekem, potem bi tudi priljubljenost našega klubskega nogometa konstantno naraščala. Spomin na derbi v Mariboru je še vedno živ. Takrat smo dokazali, da smo lahko popolnoma enakovreden, če ne celo boljši nasprotnik. A na koncu vedno odločajo detajli. Upam, da bo tokrat sreča na naši strani in da se bomo veselili pomembnih točk v boju za najvišja mesta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…