Ljubljančani na trimesečni zimski premor odhajajo z dvema zaporednima porazoma. Po Krki so zmaje ugnali še Koprčani, ki so prekinili tradicijo zadnjih dveh let, ko Olimpijo na domačem terenu niso zmogli premagati. Zeleno-beli so se po četrtem ligaškem porazu v letošnji sezoni nekoliko oddaljili od borbe za sam vrh lestvice, saj za vodilnimi Domžalčani s tekmo manj zaostajajo devet točk.


“Vedeli smo, da nas čaka zahtevno srečanje. Luka Koper je ne glede na položaj na lestvici zelo dobro moštvo, ki je tokrat izkoristilo našo nepazljivost v obrambnih vrstah. Oba zadetka smo si zakuhali sami, a tako pač je v nogometu. Ni skrivnost, da smo se skozi celoten teden pripravljali na novo zmago. Kljub številnim težavam s poškodbami, smo se uspeli nekako sestaviti in prikazati solidno igro v prvem polčasu,” je po tekmi na Bonifiki, kjer so Ljubljančani dobili tri od zadnjih štirih gostovanj, za klubsko spletno stran dejal ljubljanski trener Darko Karapetrović, ki je imel pred tekmo precej težav s sestavo moštva. Ljubljanski strateg je imel na klopi zgolj pet rezervistov, tudi mladinca Nika Adamiča, medtem ko je mladi Mario Jurčević po dveh vstopih v igro prvič zaigral v začetni enajsterici. 38-letni trener je k temu še dodal: “Ne želim iskati izgovorov, a v takšnem stanju, kot smo bili v Kopru, bi nam Rodićeve izkušnje v nadaljevanju prišle še kako prav. Osebno nisem videl namernega igranja s komolcem, ampak sodnikova je zadnja. Uvodnih deset minut po izključitvi smo dobro stali na igrišču in poskušali s protinapadi ogroziti domača vrata. Nato pa se je pripetila nova poškodba. Ni kaj, moramo dvigniti glave in usmeriti misli h pripravam na spomladanski del prvenstva.”

Olimpija je z dvema porazoma pokvarila uspešno jesen, saj je s tem nekoliko pokvarila uspšeno jesen, Karapetrović pa pretiranih zaključkov po koncu jesenskega dela sezone še ni želel delati: “Tako pač je, ko delaš v velikem klubu, kar Olimpija nedvomno je. Po zmagi proti Domžalam pred dvema tednoma smo vse skupaj želeli potrditi še ne tekmah s Krko in Luko Koper. Ni nam uspelo zaradi različnih razlogov, o katerih pa sedaj ne bi želel na široko razpredati. V naslednjih dneh bo še dovolj časa za podrobnejšo analizo letošnje jeseni. Glave so v tem trenutku še vroče, najprej moramo stopiti na realna tla, se umiriti in potegniti črto. Jasno pa je, da nikakor ne moremo biti zadovoljni z zadnjima porazoma. To vsekakor ni bilo v naših načrtih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…