Glede na položaj na lestvici, bi lahko obračun Olimpije in Zavrča proglasili za obračun kroga. Ljubljančani imajo na četrtem mestu pet točk prednosti pred Zavrčani, ki bi se z morebitno zmago, v treh poizkusih so prestolnico sicer zapuščali sklonjenih glav, zeleno-belim močno približali. A v domačem taboru o negativnem scenariju ne želijo razmišljati, zanima jih zgolj zmaga, saj lovijo zaostanek za vodilno trojico.


“Pripravljamo se, kot na vsako drugo tekmo. Vemo, da je Zavrč zelo dobra ekipa, ki ji je po odličnem uvodu v spomladanski del prvenstva zrasla samozavest, in bo posledično v Ljubljano prispela dodatno motivirana. Na nas pa je, da s kakovostno predstavo prekinemo njihov pozitiven niz in osvojimo pomembne tri točke v boju za najvišja mesta,” je za klubsko spletno stran dejal Darko Brljak, ki je po tekmi z Mariborom v vratih zmajev zamenjal ravno tako izkušenega Aleksandra Šeliga. Nekdanji vratar Domžal in Gorice  je gol Olimpije branil na treh tekmah in dvakrat, proti Rudarju in Celju, svojo mrežo ohranil nedotaknjeno ter se tako na najboljši način trenerju Karapetroviću zahvalil za zaupanje in priložnost. Ljubljanski strateg jutri od svojih varovancev pričakuje popolno osredotočenost, željo in pravi pristop. Morda bo nekaj minut dobil tudi Andraž Šporar, ki se po poškodbi stegenske mišice počasi, a zanesljivo vrača na nogometne zelenice: “Tudi Šporar se počasi vrača v svojo optimalno formo. Sicer ga še ne bomo popolnoma obremenili, saj si ne želimo novih nevšečnosti. Je pa v zadnjih dneh kakovostno treniral, kar me navdaja z optimizmom. Ostali so zdravi in komaj čakajo začetek tekme.”

“Pričakujem eno težko tekmo proti tekmecu, ki nam pošteno diha za ovratnik. Z zmago bi si ustvarili lepo popotnico pred dvema derbijema z Mariborom in Domžalami. Mislim, da smo dovolj kakovostni za osvojitev novih točk, čeprav se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga,”  pa je dejal Miha Zajc in k temu pristavil, da zmaje zanimajo zgolj tri točke: “Zanima nas zgolj zmaga. Zato pozabimo na umetniški vtis, ker so pomembne le točke. Vse ostalo bo šlo hitro v pozabo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…