Ljubljančani so danes izvedeli ime nasprotnika v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Ples kroglic v švicarskem Nyonu je odločil, da se bo slovenski prvak pomeril z najboljšo ekipo slovaškega prvenstva. V Ljubljano prihaja Trenčin, v taboru zmajev pa so po žrebu razkrili uvodne vtise in pričakovanja.


“Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, moramo razmišljati pozitivno in z željo po napredovanju. Slovaški predstavnik v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov si zasluži spoštovanje, a nič več od tega. Storili bomo vse, da se po povratnem obračunu na Slovaškem veselimo preboja v naslednji krog,” je po današnjem žrebu za klubsko spletno stran dejal ljubljanski kapetan Darijan Matić, ki se je s soigralci včeraj vrnil s priprav na Rogli.

Podobnega mnenja kot Matić je tudi trener Rodolfo Vanoli: “Že ko sem deloval v Kopru, smo se v Evropi želeli prikazati v najboljši možni luči. Nič manj ne pričakujem letos, ko Olimpijo v uvodu čaka neprimerljivo kvalitetnejši nasprotnik. Moštvo Trenčina sicer ne poznamo najbolje, vendar ko nekdo osvoji naslov državnega prvaka s prepričljivo prednostjo 12 točk, gotovo ne gre za povprečno ekipo. Imamo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na nasprotnika in ga obenem skušamo izločiti iz tekmovanja. Verjamem v naše fante, da so sposobni prikazati dve kakovostni predstavi, kar bi pomenilo, da smo blizu napredovanja v naslednjo fazo kvalifikacij.”

“Dejstvo, da je AS Trenčin predstavnik države, ki nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, moramo spoštovati v vsakem trenutku. Malce sem se že pozanimal o kakovosti našega tekmeca, gre za ekipo, ki med drugim razpolaga s petimi nigerijskimi nogometaši. V vsakem primeru bomo v naslednjih dneh pridobili vse najpomembnejše informacije o nasprotniku, se nanj poskušali karseda najbolje pripraviti in naposled izkoristiti svoje priložnosti. Nedvomno nas čakata dve zahtevni preizkušnji, ki smo ju ob dobri formi in igri sposobni odločiti v svoj prid,” pa o evropskem tekmecu pravi športni direktor Nenad Protega.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …