Ljubljančani tudi v dvanajstem poizkusu v Ljudskem vrtu niso uspeli priti do polnega izkupička. Čeprav so zmaji še do 75. minute držali aktiven rezultat in remi, so jih Mariborčani v zaključku derbija povsem potolkli in se po zmagi s 4:1 veselili pomembnih treh točk. Olimpijo pa v zadnjih šestih krogih čaka borba za uvrstitev v Evropo.


“Mislim, da smo bili do 70. minute povsem enakovreden nasprotnik. Tudi rezultat je bil glede na dogajanje realen, nato pa smo zadetek prejeli po lastnih napak, povsem po nepotrebnem, nakar smo razpadli. Poraz je zagotovo zelo boleč. Tega nismo pričakovali, nadejali smo se vseh treh točk,” je uvodoma dejal vidno potrti Darijan Matić in se v nadaljevanju strinjal, da so Mariborčani v zaključku izkoristili tisto, kar jim je bilo ponujeno, česar pa si Ljubljančani ne bi smeli privoščiti: “To se ne bi smelo zgoditi. Po drugem zadetku smo hitro prejeli še dva gola. Ampak Maribor je mojster te igre, podobno je bilo v prejšnjem krogu tudi proti Radomljam, pa nekaj krogov nazaj Gorici. Maribor ima določeno rutino in konstanto, ki jo prikazuje iz kroga v krog in 

"Maribor ni zastonj na prvem mestu." (Foto: Jure Banfi)
“Maribor ni zastonj na prvem mestu.” (Foto: Jure Banfi)

Mariborčani so tako vnovič dokazali, da so mojstri igre, je še dodal Matić: “Srečno smo zadeli in izenačili. Nato smo skušali vzpostaviti ravnotežje, imeli morda na trenutke tudi pobudo. Skušali smo priti do priložnosti. Resda si nismo pripravili takšne, da bi lahko povedli, podobno pa velja tudi za Maribor, ki si do drugega zadetka ni pripravil izrazitih priložnosti. Igra je bila enakovredna, žal pa je Maribor dokazal, da je mojster igre, ko je na igrišču vse poravnano, čakajo na napako nasprotnika in jo izkoristijo v svojo prid.”

Kljub vsemu pa 31-letni vezist ostaja optimist in verjame, da se bo Olimpija po koncu sezone uvrstila v kvalifikacije Evropske lige: “Vsaka šola nekaj stane. Upam, da nas tokratni poraz ne bo predrago stal, s tem mislim uvrstitve v Evropo. Olimpija je precej boljša kot lansko leto, napredek je. Upam, da nam uspe preboj v Evropo in mislim, da bo s tem sezona uspešna. Z izjemo enega ali dveh fantje nikoli niso igrali za prvake, zato ekipa potrebuje dve ali tri leta in napreduje iz leta v leto. V naslednjem letu ne bi smelo biti vprašanje, da bo Olimpija mesto ali dve višje.”

“Fantastično vzdušje. Kot vedno v Ljudskem, ‘fair’ navijanje in prekrasna kulisa, še posebej ker gre za prvo slovensko ligo. Fantastično!” se je vzdušja v Ljudskem vrtu dotaknil nekdanji reprezentant Slovenije, ki ga ni motilo niti dejstvo, da je velika večina gledalcev bodrila nasprotnika: “Pred dvesto gledalci ti vse prej ‘pade dol’. Te morda moti vročina, igrišče, tako pa tečeš in igraš do zadnjega atoma moči.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…